CSW knokt zich naar de overwinning

Geplaatst op: 31 maart 2008

CSW begon voortvarend aan de wedstrijd en probeerde de tegenstander snel onder druk te zetten.De eerste kans diende zich dan ook al snel aan toen na goed storen de bal bij Frank Zaal terecht kwam. Zijn schot ging echter net voorlangs. SCW liet zich echter ook niet onbetuigd en met het windje mee probeerde de ploeg er wat meer uit komen. Dat leverde ook meteen de 0-1 op.

Foutief uitverdedigen van CSW aan de rechterkant van het veld leverde balbezit op voor SCW. De daaropvolgende voorzet kon ongehinderd worden ingekopt. CSW liet het er niet bij zitten en kwam al snel op 1-1. Cesar de Kuyer stuitte nog op de doelman van SCW maar in de rebound was het Frank Zaal die de bal in het lege doel tikte. CSW drukte door en kwam al vrij snel op voorsprong. Raymond Wens stuurde de snelle JayKlaas Wijngaarden weg en oog in oog met de keeper maakte Wijngaarden het beheerst af.

Na de rust kwam CSW heel goed uit de startblokken en wilde het duel snel naar zich toetrekken. Twee minuten na rust kwam het al op 3-1. Jay van Wijngaarden legde de bal breed op Vincent Wens die verwoestend uithaalde. De bal spatte uiteen op de vuisten van de keeper maar de terugspringende bal werd door Jay Wijngaarden keurig ingekopt. Vlak hierna kwam CSW met 10 man te staan toen Frank Zaal zijn tweede gele kaart incasseerde. De ploeg uit Wilnis was even van slag en uit een van de weinige keren dat SCW er uit kwam werd prompt de 3-2 gescoord.

Toen na een kwartier spelen in de tweede helft ook Nick de Vink zijn tweede gele kaart ontving werd het er voor CSW allemaal niet makkelijker op. De ploeg beperkte zich tot het verdedigen van de voorsprong maar was in aanvallend opzicht zelfs de gevaarlijkste ploeg. Na een prima pass van Cesar de Kuyer kon Jay Wijngaarden recht op de goal aflopen. Wijngaarden probeerde de keeper te omspelen maar de bal rolde helaas voor CSW over de achterlijn. SCW hield tegen de negen van CSW vier man achterin en kon daardoor het overwicht nauwelijks in kansen uitdrukken. Bij CSW stond het prima achterin en er werd voor elke meter keihard geknokt.

Eén keer kwam CSW nog goed weg toen een afstandsschot via de onderkant van de lat weer in het veld sprong. CSW knokte zich naar het einde en vooral Cesar de Kuyer won vele minuten door het vasthouden van de bal. Vlak voor tijd werd het nog bijna 4-2 na een schitterende lob van Ronald Lucassen. De keeper redde de bal echter vlak voor de doellijn. Na een minuut of zeven blessuretijd blies de scheidsrechter eindelijk af. Heel CSW kon opgelucht ademhalen na de dik verdiende overwinning.

CSW heeft zaterdag een zeer belangrijke overwinning behaald voor een plek in de nacompetitie. De ploeg van Dennis van der Ing speelde ruim een half uur met negen man maar wist toch een 3-2 overwinning uit het vuur te slepen tegen SCW, de ploeg van oud trainer Hans Verhoogt. CSW … Lees meer »