Unitas/Schadenet blijft in achtervolging voor promotieplaats

Geplaatst op: 31 maart 2008

De nog ietwat koude spieren van de Haarlemse ploeg moesten het ontgelden in de eerste set. De mannen van Unitas/Schadenet konden vanaf het eerste punt het initiatief naar zich toetrekken. Dit resulteerde in en gestaag groeiende voorsprong voor de Mijdrechtenaren. Uitblinker in de eerste set was toch wel Robert van der Meer, die zowel in de verdediging als met de driemeter-aanval goede zaken deed. Haarlem trachtte de Mijdrechtse opmars te stoppen door de twee geoorloofde time-outs aan te vragen op 12-5 en 19-9. Het mocht echter niet baten voor de Haarlemmers. Hoewel het Unitas/Schadenet niet lukte de tegenstander onder de 10 punten te houden werd de eerste set toch zonder problemen gewonnen met 25-12.

Met dezelfde opstelling als de eerste set werd ook tweede set gespeeld. Dit betekende dat Ricardo Angulo Velez op de spelverdelerpositie speelde in plaats van de aan zijn nek geblesseerde Jeroen Kraakman. Deze set was ook het team uit Haarlem warm gespeeld en gaf beduidend meer tegenstand in deze fase van de wedstrijd. Unitas/Schadenet kwam zelfs op achterstand en had zelf een time-out nodig op 9-12 om het tij te doen keren. Wederom was het Robert van der Meer die de kar trok voor Unitas/Schadenet. Met 11 punten op rij op zijn serve - waarvan 3 aces - stond Unitas/Schadenet uiteindelijk voor met 24-16. Tijdens deze opmars hielden aanvallers Maarten Meulemans en Ruud Stark blokkerend de Haarlemse ballen goed tegen aan het net. Uiteindelijk werd ook deze set gewonnen, ditmaal met 25-20.

In de derde set was het Haarlem dat sterk begon. Unitas/Schadenet kwam niet echt in de problemen maar liet de nodige punten liggen door zelf te veel onnodige fouten te maken. Veel simpele ballen belandde in het net of buiten de buitenlijnen van de speelhelft van Haarlem. Wel kwam Unitas/Schadenet halverwege de set op een kleine voorsprong die tot het eind van de set in stand werd gehouden. Deze derde set won Unitas/Schadenet met 25-21.

John van Scheppingen nam in de vierde set vrijwillig plaats op de reservebank, zodat hij het team vanaf de zijlijn de nodige technische aanwijzingen kon geven. En met succes want technisch gezien was dit de beste set van de wedstrijd. De pass kwam redelijk goed bij spelverdeler Ricardo Angulo Velez zodat er behoorlijk gevarieerd kon worden in de aanval. Middenaanvaller Ruud Stark kon zijn geluk niet op met de hoeveelheid set-ups die hij in deze set kreeg. Hoewel de voorsprong niet meer zo groot werd als in de eerste set kwam tegenstander Haarlem niet meer in winnende positie. De eindstand van deze laatste set was 25-19 in het voordeel van Unitas/Schadenet.

Een nuttige 4-0 overwinning voor Unitas/Schadenet was het resultaat. Hiermee kwam het Mijdrechtse team deze week zelfs even aan kop in de competitie. Dit doordat medetitelkandidaten SAS’70 uit Uithoorn en Triumph uit Hillegom een speelronde achterlagen.

De eerstvolgende wedstrijd speelt Unitas/Schadenet op woensdag 2 april in de Fanny Blankers-Koenhal in Hoofddorp. De huidige nummer 4 van de competitie VCH 4 is dan de tegenstander.

Afgelopen woensdagavond 26 maart heeft het eerste herenteam van volleybalvereniging Unitas/Schadenet de thuiswedstrijd gewonnen tegen Haarlem 5. Dit was dit seizoen al de 16e keer dat het Mijdrechtse team een wedstrijd winnend afsloot. De nog ietwat koude spieren van de Haarlemse ploeg moesten het ontgelden in de eerste set. De … Lees meer »