Incompleet dames 1 V.V. Atalante verliest van koploper

Geplaatst op: 25 maart 2008

Als eerste een bedankje aan Loes Kuijper en Natalie Jansen van dames 2 die hun middag opgaven om vol enthousiasme mee te reizen en te spelen tegen dit altijd lastige Vicksburg. Helaas moesten we die dag Janine Könemann, Marlieke Moen, Lotte Schreurs en Carin van Tellingen missen vanwege verschillende redenen.

Met een compleet andere basis startten de dames van Atalante toch vol enthousiasme en inzet. De passen van o.a. Nancy Schockman lagen goed en er werd lekker geslagen. Het blok van Vicksburg stond goed, maar Mirjam van der Strate zag toch vaak de kans er langs of via het blok punten te scoren. Atalante voelde dat er misschien vandaag wel wat punten te halen waren tegen Vicksburg. Toch konden ook de meiden van Vicksburg de pass goed brengen en scoorden ze veel punten. De servicedruk van Atalante bleek ook niet genoeg te zijn en ze verloor de eerste set met 25-17.

Na een oppeppend praatje van trainer/coach Sjaak Immerzeel bleven de dames positief en zetten de achtervolging in. Loes Kuijper van dames 2 bleef in de basis om via het midden een andere aanval te creëren. De set werd goed begonnen en Atalante nam al snel een kleine voorsprong. Dit mede door goede passen en goede aanvallen van o.a. Suzanne Heijne die de ballen lekker raakte en veel directe punten scoorde. Ook werd er veel gebruik gemaakt van Irma Schouten die de niet altijd goed gezette ballen toch nog wist te scoren. De laatste punten van de set zijn vooral te danken aan de invallende Loes Kuijper die erg attent aan het net was en ook een aantal directe servicepunten binnen haalde, 21-25.

Yes! Het eerste puntje was een feit en de meiden wilden nu erop en erover. De derde set begon aardig gelijk op, maar aan de kant van Atalante was er veel miscommunicatie en dit resulteerde af en toe in onnodige opstellingsfouten. De meiden probeerde terug te komen met veel goede aanvallen van Inge Tanja op het midden, maar er werden veel ballen gehaald door de tegenstander. De set-up kwam er ook niet altijd goed uit en veroorzaakte wat druk bij de spelverdeelster Laura Kuijl, die wist dat ze niet gewisseld kon worden. Natalie Jansen van dames 2 werd aan het net ingebracht om voor extra aanvalskracht te zorgen. Helaas kwam Atalante zelden tot een aanval en werd er weinig gebruik van haar kunde gemaakt. Het mocht allemaal niet meer baten en deze set ging helaas verloren 25-20.

Met de nogal verwarrende derde set in het achterhoofd en de hitte en vermoeidheid die goed af te lezen was van de koppies toonde iedereen wel de wil en inzet om er sowieso nog 2-2 van te maken. De tegenstander liet, door ballen via het blok te spelen, de meiden van Atalante op het verkeerde been staan en scoorde zo veel puntjes. Atalante streed voor wat zij waard was, maar helaas was het niet genoeg. Deze set ging verloren 19-25 en daarmee was ook de 3-1 eindstand een feit.

Atalante heeft van de nummer 1 uiteindelijk wel een puntje weten af te snoepen, maar misschien had er met een compleet team toch iets meer in gezeten. Volgende wedstrijd staan de meiden van Atalante dames 1 weer klaar om op 28 maart in onze eigen Boei, AVV Keistad om 19.30 te verwelkomen. U komt toch ook?

Zaterdagmiddag 15 maart 2008 in de Verheijhal te Amsterdam speelden de dames gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame tegen de nummer 1 uit de competitie, Vicksburg Amsterdam D2. Thuis hadden de dames jammer genoeg kansloos verloren en ze waren dus uit op revanche! Als eerste een bedankje aan Loes … Lees meer »