VEP Turners succesvol op toestelfinale

Geplaatst op: 17 maart 2008
Zondag 16 maart hebben de turners van VEP goed gepresteerd tijdens de toestelfinales van het district Noord Holland en Midden Nederland.

In de eerste ronde turnde Kees van den Brand in de categorie instap eerste divisie een goede wedstrijd. Hij mocht twee zilveren medailles meenemen, door goede sprongen (18,20 punten) en een sterke ringenoefening die werd beloond met een hoge score van 18,40 punten.

Ook Luc Verwijs (Benjamin Talentendivisie) was erg succesvol, met maar liefst drie medailles. Hij haalde twee gouden medailles op de toestellen voltige (18, 00 punten) en ringen (17,90 punten). Ook haalde hij brons op het toestel vloer ( 18, 30 punten).

Casper de Visser ( Pupil derde divisie) haalde door een goede gehoekte salto een gouden medaille met een score van maar liefst 19, 20 punten. Thomas Vliem en Benjamin Lakerveld (beiden categorie Pupil Derde divisie) draaiden een goede wedstrijd, maar wisten geen medaille te behalen.

In de tweede wedstrijd waren er ook successen voor de oudere VEP turners. Nick Reijmerink (Junioren derde divisie), de meest ervaren VEP turner, werd derde op het toestel rekstok. Hij haalde mede door een moeilijk vluchtelement een score van 10,70 punten. Helaas blesseerde hij zich bij een dubbele salto, waardoor het niet meer mogelijk was om medailles op de andere toestellen te halen. Zilver was er voor Daniel Dijkhuizen (Junioren Vierde Divisie) aan het toestel ringen. Zijn score van 10, 90 punten was voldoende voor een tweede plaats. Timo de Rijter (Junioren Vierde Divisie) behaalde zowel een bonzen medaille als een gouden medaille. Goud voor hem was er op het toestel trampolinespringen. Timo turnde mooie dubbele salto´s en mooie schroeven. Brons behaalde hij op het toestel rekstok, met een 10,10 als eindscore. Koen de Koning (Jeugd Derde Divisie) turnde een prima wedstrijd, maar kwam telkens net iets te kort om op het erepodium te mogen verschijnen.

Met een oogst van tien medailles, kijken trainers Diane Kuip, Merel Hendriks en Sandjay Tuithof terug op een zeer geslaagde wedstrijd.

Zondag 16 maart hebben de turners van VEP goed gepresteerd tijdens de toestelfinales van het district Noord Holland en Midden Nederland. In de eerste ronde turnde Kees van den Brand in de categorie instap eerste divisie een goede wedstrijd. Hij mocht twee zilveren medailles meenemen, door goede sprongen (18,20 punten) … Lees meer »