De Vinken verliest van kampioen

Geplaatst op: 17 maart 2008

Eerste helft; harde knal
Het eerste aanvalsvak bestond vandaag uit Charita Hazeleger, Mariska Meulstee, Peter Kooijman en Rudy Oussoren. Rudy Oussoren speelde vandaag zijn tweede wedstrijd in het vlaggenschip en verving Pascal Kroon. Het verdedigingsvak bestond als vanouds uit Peter Koeleman, Arjan Kroon, Angela Sloesarwij en Susanne de Wit. Het team van coach Dirk vd Vliet opende fel, waardoor beide teams na zes minuten op gelijke hoogte stonden 1-1.

In de 8e minuut verstijfde de hele sporthal toen Peter Koeleman in een poging om de bal binnen te houden uitgleed over versiering en met een door de hele hal klinkende dreun vol tegen de muur klapte en bleef liggen. Na een onderbreking van een kwartier stond Koeleman weer op onder luid applaus van een zeer opgelucht publiek. Hij kon echter de wedstrijd niet vervolgen en is na de wedstrijd voor controle naar het ziekenhuis gegaan. Daar bleek naast zijn flinke verwondingen aan hoofd en heup dat hij een gebroken pols had opgelopen.

Zijn plaats werd opgevuld door Kelvin Hoogenboom die daarmee zijn debuut maakte in de Fortisequipe. Ondanks deze tegenslag vervolgde De Vinken de wedstrijd goed. Door twee afstandschoten van Arjan en Kelvin werd de tussenstand 1-3 in het voordeel van De Vinken. Hierna herpakte de thuisploeg zich goed en scoorde de kampioenskandidaat acht keer achter elkaar. De Vinken kon met een strafworp en vrije bal nog wat terug doen, wat een ruststand van 10 – 6 opleverde.

Tweede helft; SDO kampioen
De gehele tweede helft is de thuisploeg niet meer in gevaar gekomen. De laatste elf minuten verving Melanie Kroon de licht geblesseerde Charita Hazeleger. Hoewel de Vinken veel strijd heeft geboden bleek SDO toch een maatje te groot. De eindstand was 20-12. De doelpunten zijn gemaakt door: Arjan Kroon (4x), Peter Kooijman (2x), Mariska Meulstee (2x), Kelvin Hoogenboom (1x), Rudy Oussoren (1x), Angela Sloesarwij (1x) en Susanne de Wit (1x).

29 maart Vinken 1 – Merwede 1
De laatste zaalwedstrijd van De Vinken dit seizoen wordt thuis gespeeld op 29 maart tegen Merwede uit Sliedrecht. Aanvang van de wedstrijd is 17:00 in sporthal De Boei.

Zaterdag 16 maart speelde het eerste team van De Vinken in Kamerik tegen de koploper van de poule. SDO stond met 22 punten aan kop en kon voor het eigen publiek kampioen worden. Na een 10-6 ruststand eindigde de wedstrijd in een 20-12 overwinning voor de thuisclub. Eerste helft; harde Lees meer »