Klassebehoud Atlantis 1!

Geplaatst op: 17 maart 2008
Afgelopen zaterdag stond de laatste zaalwedstrijd voor Atlantis 1 op het programma. In de Phoenix kwam Animo uit Geldermalsen op bezoek. Een belangrijke wedstrijd voor de Fortis-formatie, die in de strijd tegen degradatie ook afhankelijk is van de uitslag van directe concurrent ESDO uit Kockengen. Er was veel publiek aanwezig om de Mijdrechtse korfballers te steunen, en ook de teams van de week, de F-jeugd en de Welpen, hebben zich goed laten horen.

In de uitwedstrijd in Geldermalsen had Atlantis lange tijd een voorsprong, maar werd uiteindelijk nipt verloren. Atlantis startte de wedstrijd dan ook met het vertrouwen dat een goed resultaat neergezet kon worden. Ook deze wedstrijd werd de eerste aanval gevormd door Eline Laaper, Cha ntal Poolman, Mark Goverse en Jacco van Koeverden Brouwer. In de eerste verdediging startten Lisanne van Doornik, Kim Stolk, Pim de Munter en Jelmer Steen.

Atlantis begon fel aan de wedstrijd en kwam via een strafworp direct op voorsprong. Er volgde een gelijkopgaande wedstrijd, waarin beide teams veel vrije ballen en strafworpen kregen. De strafworpen werden feilloos verzilverd, maar beide teams hadden bij de vrije ballen het vizier minder scherp staan. Atlantis bleek in de eerste helft beter met de kansen om te gaan en kon een voorsprong van drie punten nemen. Aan het einde van de eerste helft leek Animo nog terug te komen, maar in de laatste seconden wist Jelmer Steen met een fraai afstandschot de marge van drie punten weer te herstellen, zodat met een 11-8 stand aan de tweede helft begonnen kon worden.

Na de rust wist Animo direct te scoren via een strafworp. Atlantis beleef goede kansen creëren, maar was minder zuiver in de afwerking. Hierdoor kon Animo de achterstand verder verkleinen en zelfs terugkomen tot 12-12. Atlantis wist zich te herpakken en kon door onder andere een afstandschot van de inmiddels in het veld gekomen Sandra Pronk uitlopen naar 15-13. Animo gaf zich echter niet zomaar gewonnen en wist in de laatste minuten terug te komen tot 16-16. Atlantis had in de slotfase de kans de wedstrijd via een strafworp naar zich toe te trekken. Helaas werd deze gemist, maar omdat ook Animo niet meer wist te scoren pakte Atlantis een zeer belangrijk punt.

Omdat concurrent ESDO verloor, bleek het gelijkspel van de Fortis-formatie voldoende voor handhaving in de derde klasse. Een mooi resultaat, dat mede te danken is aan de steun van het publiek en de teams van de week!

Atlantis kan zich nu gaan richten op de tweede helft van het veldseizoen. Ook op het veld moet Atlantis nog de nodige punten pakken, om niet in de degradatiestrijd te belanden. Wij hopen u ook op het Atlantisveld weer te mogen begroeten.

De doelpunten werden deze wedstrijd gescoord door: Sandra Pronk, Chantal Poolman, Kim Stolk, Lisanne van Doornik, Eline Laaper, Mark Goverse, Pim de Munter (allen 1), Jelmer Steen (2) en Jacco van Koeverden Brouwer (7).

Afgelopen zaterdag stond de laatste zaalwedstrijd voor Atlantis 1 op het programma. In de Phoenix kwam Animo uit Geldermalsen op bezoek. Een belangrijke wedstrijd voor de Fortis-formatie, die in de strijd tegen degradatie ook afhankelijk is van de uitslag van directe concurrent ESDO uit Kockengen. Er was veel publiek aanwezig … Lees meer »