Atalante D2 werkt hard tegen de nr 2

Geplaatst op: 12 maart 2008
Zaterdag 8 maart vertrok Oudenallen D2 naar Amersfoort voor een duel van de nummer 10 tegen de nummer 2. Aan het begin van de eerste set waren er wat slordige foutjes hier en daar aan Vinkeveense zijde. Zo vanaf de 10 ging het gelijk op. Alles ging redelijk, er werd goed gewerkt. En dat na 3 weken niks. Maar bij de 19 stopte de telling bij Atalante, de tegenstander maakte de reeks snel af met name dankzij allerlei foutjes aan de Vinkeveense kant, 25-19.

In de 2de set werd er weer hard gewerkt, nu vanaf het begin. Als de foute services eruit waren dan konden we de set pakken. Lange tijd ging het gelijk op, het was lekker werken. En heel verrassend deze keer, want het is niet ons sterkste punt, het blok stond als een dijk. Met name Loeps Kuijper en Marjan Blenk zetten een Chinese muur waar de veel langere middenaanvallers niet doorheen kwamen. Mooie punten! En dat tegen de nummer 2. Helaas waren er aan het eind van deze set alweer een aantal foutjes op rij van allerlei aard waardoor de set in een keer af was. Dat was erg jammer omdat we zo voortvarend draaiden maar ja, punten op het telbord horen daar ook bij, 25-21.

Jet Feddema en Joke Ruizendaal kwamen in het veld. Van de self-coach moesten we met name de hoeken achterin opzoeken en alert blijven in zowel de service als de rally pass. Dat ging goed. De kleine voorsprong werd allengs groter, de Amersfoortse dames hadden natuurlijk gedacht een makkie te hebben in de derde set. Maar niks daarvan, deze set werd prima afgemaakt met 19-25.

Set 4 startte ook positief. Mooie hoogtepunten en soms wat missers. Lange tijd bleef het gelijk op gaan, de story of our live lately.. Zou dit de vijfde vijfsetter op rij worden? Gezien het spel van de Amersfoortse dames moest het kunnen. Tot de 22 ging het gelijk op en daar waren weer een paar foutjes aan onze kant waardoor het spel ineens uit was. Die foutjes, echt van allerlei aard: serveren, service pass, rally pass, set-up en aanval, daar maken we er iets te veel van. De wedstrijd was op zich leuk, maar net die paar puntjes doet ons te vaak de das om. Hoe staan we er nu voor met nog 5 wedstrijden te gaan? Nog steeds nummer 10, op 3 punten achter de nummer 9. Volgende week spelen de dames thuis in De Boei tegen de nummer 12, Keistad D4.

Zaterdag 8 maart vertrok Oudenallen D2 naar Amersfoort voor een duel van de nummer 10 tegen de nummer 2. Aan het begin van de eerste set waren er wat slordige foutjes hier en daar aan Vinkeveense zijde. Zo vanaf de 10 ging het gelijk op. Alles ging redelijk, er werd … Lees meer »