VZOD beleeft hoogtepunt in kokende proosdijhal

Geplaatst op: 12 maart 2008

Thriller in de Proosdijhal Afgelopen zaterdag was het dan zover, een topper in de Proosdijhal tussen de beide koplopers in deze zaalcompetitie. VZOD Victory 1 tegen Fiks 1.

Een avond om niet snel te vergeten, geopend door voorzitter Sietze Fokkema, die de zaal deze avond terecht omdoopte tot SPORTPALEIS de Proosdijhal. Een afgeladen hal vol met supporters van Fiks en VZOD, een opkomst die de meeste spelers ook niet zullen vergeten. Eén voor één in een donkere sporthal in de schijnwerpers. Een superervaring voor de D2 van VZOD die deze avond met hun idolen mee het veld op mochten en waar ze werden gehuldigd voor het door hen behaalde kampioenschap met medailles en bloemen van D2-sponsor Aviflora, een mooi begin van een bloedstollende en spannende wedstrijd. Na het voorstellen van de spelers gingen de lichten weer aan en kon de wedstrijd beginnen.

Een wedstrijd vol spanning, op het veld voelbaar, maar ook op de overvolle tribune waar werkelijk geen plekje meer vrij was. Twee splinternieuwe, door hoofdsponsor Victory B.V. uit Aalsmeer gesponsorde korven stonden te wachten op door Bistro de Stoute Schoen uit Kudelstaart gesponsorde ballen die hopelijk veelvuldig door het kunststof zouden vallen. Aangemoedigd door ratels, toeters en een hoop ander kabaal begon VZOD Victory goed aan de wedstrijd. Binnen één minuut was het Martijn Vervark die de stand al op 1-0 bracht middels een vrije bal, maar nog geen minuut later stond het al weer 1-1. Toen was het de beurt aan de beide verdedigingen, er was lang voor beide teams geen doorkomen aan in aanvallend opzicht, natuurlijk deden de zenuwen ook een duit in het bekende zakje. Het duurde tot de 20ste minuut voordat er weer een keertje werd gescoord en nu was het Fiks die als eerste de zenuwen van zich af hadden gespeeld want in 5 minuten liepen ze uit naar een 1-4 voorsprong.

Gelukkig voor de vele VZODers werd de achterstand voor de rust iets terug gebracht via een doorloopbal van Martijn Vervark en een fraai genomen vrije bal die door Donja Passies mooi werd afgerond en zo ging VZOD Victory met een 3-5 achterstand rusten. Ook in de rust werd het publiek vermaakt met een snelle Lucky Shot competitie, waarbij de deelnemers vanaf de middenstip moesten trachten de bal door de korf te schieten. In de 2de helft was het VZOD Victory die als 1ste scoorde, een afstandschot van Bertus Buijs bracht de marge terug naar 1 punt; 4-5, maar Fiks had al afstand genomen en behield deze ook tot 4-7 voor Fiks. 5-7 door afstandschot Donja Passies, 5-8 Fiks, de spanning werd opgevoerd in het SPORTPALEIS. 6-8 door vrije bal Bertus Buijs, 7-8 dieptebal op Maurice Klop die in het veld was gekomen voor Marcel van Soest om wat meer de rebound te kunnen krijgen. 7-9 Fiks, 8-9 afstandschot Bertus Buijs en weer kwam FIKS op 2 punten verschil; 8-10. Met nog 10 minuten te spelen leek het bijna niet meer te doen voor VZOD Victory, zeker niet toen Fiks een strafworp cadeau kreeg van de scheidsrechter.

Of het de spanning was of het vele lawaai vanaf de tribune, het doet er eigenlijk niet zoveel toe maar de strafworp werd gemist en dat gaf VZOD Victory weer geloof en via een afstandschot van Kris Passies en Willem Mast werd er een stand van 10-10 op het scorebord gezet. 5 minuten nog te gaan, wie scoort zal winnen dus was het noodzakelijk om rustig te blijven en balbezit te houden. Dit lukte aan beide kanten slecht wat een ongelofelijk spannende slotfase opleverde. Na het eindsignaal gingen beide ploegen met een puntenverdeling weer naar huis, in de wetenschap dat de volgende twee wedstrijden alles beslissend kunnen zijn. Op dit moment is nog niet precies duidelijk of een beslissingswedstrijd zal moeten volgen.

Opdracht dus voor die laatste twee wedstrijden: winnen en veel scoren. Aanstaande zaterdag zal het moeten gebeuren in Alkmaar, uit tegen DSO.

Thriller in de Proosdijhal Afgelopen zaterdag was het dan zover, een topper in de Proosdijhal tussen de beide koplopers in deze zaalcompetitie. VZOD Victory 1 tegen Fiks 1. Een avond om niet snel te vergeten, geopend door voorzitter Sietze Fokkema, die de zaal deze avond terecht omdoopte tot SPORTPALEIS de … Lees meer »