A-side heren vechten naar overwinning

Geplaatst op: 10 maart 2008
Na twee gewonnen sessies wachtte afgelopen vrijdag in De Boei, het één plek hoger geplaatste Huizen H4. Met een getergde basis werd ingezet op vechtlust. Strak verdedegingsspel bracht de heren tot halverwege de set..
Gesteund door een fanatiek publiek werd de set op vechtlust binnengehaald, gestunt werd er met geredde ballen uit de wanden. Inzet en zweet kenmerkte deze set, de afgelopen weken van teaminzet betaalde zich uit in een 26-24 setwinst.
De volgende set werd vol ingezet op de winst. Fel en fanatiek moedige het zestal elkaar aan. Gejaagd door de wind zoals dat heet. Het lukte echter niet om de set volledig naar eigen hand te zetten. Ondanks de voorgaande vijf sets winst tegen het Huizense vierde bleek het in deze set niet helemaal soepel te lopen. Het venijn kwam vanaf de zijkant. Aangemoedigd door de bank liepen de heren mee tot 15-15 waarna het initiatief aan de ander kant bleef. Bij een achterstand van 19-23 werden de ruggen gerecht, keek men elkaar diep in de ogen en de rust gepakt. Degelijk spel bracht de heren op 22-24 achter. De aanvoerder riskeerde setverlies door opmerkingen naar de scheidsrechter te gooien, maar het momentum bleef in Vinkeveense handen en pakte de set met wederom 26-24.
Het Huizense fort zakte in elkaar, onderlinge frustraties speelden op. Gretig pakte het A-side team de set met 25-17, een duidelijke setwinst.
Met de wedstrijd op zak en minimaal 4 punten gingen de heren de vijfde set in. Volledig ingesteld om niet de beruchte ‘het is toch al gedaan’ mentaliteit toe te laten slaan. Vanaf het begin gingen de heren gepassioneerd de strijd in om te proberen de vijf punten binnen te halen. Echter de vermoeidheid sloeg toe, ongetraindheid eiste zijn tol. Tot 20-20 liep het enigszins. Daarna ging de lamp uit en stapelde fout zich op fout. De resterende vijf punten gingen in de Huizense tas mee: 25-20.
Met de 3-1 winst is de stand rooskleuriger geworden, en licht een langer verblijf in de 2e klasse voor de hand.

Bron: Ingezonde Stukken

Na twee gewonnen sessies wachtte afgelopen vrijdag in De Boei, het één plek hoger geplaatste Huizen H4. Met een getergde basis werd ingezet op vechtlust. Strak verdedegingsspel bracht de heren tot halverwege de set..Gesteund door een fanatiek publiek werd de set op vechtlust binnengehaald, gestunt werd er met geredde ballen … Lees meer »