Mentaal sterk Atalante Dames 1 wint thuiswedstrijd tegen Spaarnestad.

Geplaatst op: 10 maart 2008

De eerste set werd begonnen met Janine Könemann als spelverdeelster en Marlieke Moen als libero. De verdere veldbezetting kwam voor rekening van Irma Schouten, Carin van Tellingen, Mirjam van der Straten, Inge Tanja en Suzan Heijne. Er werd in het begin goed en fel gestart wat ook direct in een 9-5 voorsprong tot uiting werd gebracht. Vanaf dat moment begon de scheidsrechter een steeds negatievere nadruk op de wedstrijd te leggen. Bij twijfel gevallen werd elk punt aan Spaarnestad toegewezen. Toen ook nog eens fantastisch ingeslagen ballen van Atalante door de scheidsrechter als uit werden bestempeld, vloog de vlam in de pan. De Atalante dames gingen zich steeds feller tegen de scheidsrechter verzetten en dat ging weer ten koste van hun spel. Het spel van Atalante werd steeds rommeliger en was niet verzorgd. Spaarnestad maakte dankbaar gebruik van de vele cadeautjes die ze van de scheidsrechter kregen en zij wonnen deze set met maar liefst 13-25.
In de tweede set werden wat omzettingen in het team van Atalante gedaan. Zo kwam de ruim een half jaar lang geblesseerde Nancy Schokman tussen de lijnen op de plaats van Carin. Verder werd afgesproken om vooral het eigen spel te spelen en niet meer op de scheidsrechter te ageren. De set ging gelijk op tot 11-11. Daarna begon de scheidsrechter zich weer negatief te roeren. Ballen die door Spaarnestad maar liefst een halve meter buiten het veld werden geslagen zag hij in en dus gingen die punten onverdiend naar Spaarnestad. Atalante liet zich weer van de kook brengen door deze scheidsrechter en ook deze set werd met 19-25 door Spaarnestad gewonnen.
Voor aanvang van de derde set werd door trainer / coach Sjaak Immerzeel aangegeven absoluut niet meer tegen de scheidsrechter in verweer te gaan. De dames moesten hun eigen spel gaan spelen en alle agressie die ze hadden maar op de bal af reageren. In deze derde set kwam Carin weer terug in het veld voor Suzan. De set ging in het begin gelijk op. Het publiek op de tribune en de wisselspelers van Atalante onder leiding van de bloedfanatieke Lotte Schreurs zette Atalante aan tot beter spel. De agressie werd inderdaad afgereageerd op de bal. Irma en Inge sloegen ballen in waarbij de tegenstander echt het nakijken had. Bij 13-12 vluchtte Spaarnestad in een time-out om te zien of ze het ontketende Atalante tot een halt konden roepen. Dit lukte niet Atalante ging steeds slimmer aanvallen en ook Mirjam, Nance en Carin maakte punt na punt. De setwinst ging met 25-18 naar Atalante.
Vastberaden ook de vierde set te winnen gingen de dames het veld weer in. Suzan nam de plaats van Carin weer in, om met iets meer lengte in de blokkering het de dames van Spaarnestad nog moeilijker te maken. De scheidsrechter bleef vreemde beslissingen nemen, maar er werd totaal niet meer op gereageerd. De Atalante dames waren alleen nog bezig met het spel. In deze vierde set scoorde spelverdeelster Janine een aantal mooie puntjes door de tweede bal snel door te spelen op een onverdedigde plek van de tegenstander. De blokkering bij Atalante was ook goed verzorgd en met een aantal killingbloks werden mooie punten gemaakt. Het was Spaarnestad die in deze set achter de feiten aan bleef lopen. Ook de vierde set werd door de Atalante dames knap gewonnen met 25-19.
Met een lekker gevoel van de twee laatste sets werd onveranderd begonnen aan de vijfde set. Tot 5-5 ging ook deze set gelijk op. Daarna werden drie fantastisch mooie punten door de Atalante dames gemaakt en met een stand van 8-5 werd gewisseld van speelhelft. Atalante voelde dat ze dit niet meer uit handen zouden geven. Spaarnestad wisselde de ene na de andere aanvaller om maar door de verdediging van Atalante heen te kunnen breken. Maar de als een huis verdedigende libero Marlieke liet niet toe dat Spaarnestad ook maar een seconde de illusie kreeg dat ze de set zouden kunnen winnen. De setwinst ging met 15-12 naar de thuisploeg, waardoor Atalante een verdiende 3-2 overwinning behaalde.
Een knappe overwinning van de dames. Door de sterke mentaliteit en de herwonnen vechtlust werd een voor menig toeschouwer reeds verloren wedstrijd alsnog in winst omgezet.

De volgende wedstrijd van de dames is op zaterdag 15 maart 2008. In Amsterdam zal dan de strijd worden aangegaan met de koploper uit de competitie Vicksburg dames 1. Ook voor de beker zijn de dames van Atalante nog steeds actief. In de komende week zal bekend worden wie de tegenstander zal gaan worden in de halve finale.

Bron: Ingezonden Stukken

Vinkeveen - Vrijdagavond 7 maart 2008 speelde de dames gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame in de bijna tot de nok toe gevulde “Boei” tegen Spaarnestad dames 1. Een wedstrijd waarop een enorm negatief stempel werd gedrukt door de scheidsrechter.De eerste set werd begonnen met Janine Könemann als spelverdeelster … Lees meer »