CSW haalt uit tegen Abcoude

Geplaatst op: 3 maart 2008
Afgelopen zaterdag werd op een winderig sportpark in Wilnis de aanstaande gemeentederby gespeeld tussen CSW en Abcoude. De ploeg uit het wandelstokkendorp stond stijf onderaan met slechts 6 punten. De Wilnissers waren verplicht om tegen deze tegenstander drie punten te halen en deden dat ook. De trekker werd deze middag 8 maal overgehaald en er verdween geen bal achter doelman Jordy Wens, 8-0 derhalve.

Door de harde wind was het moeilijk voetballen. CSW nam direct het initiatief en kon door Cesar de Kuijer en Frank Zaal gevaarlijk worden. De openingsgoal liet echter 20 minuten op zich wachten. Frank Zaal werd de diepte in gestuurd en schoot de bal beheerst in de linkerhoek. Abcoude wist aanvallend geen vuist te maken. Slechts als er balverlies werd geleden in de handbalopstelling waarin CSW de zestien meter omsingelde waren er countermogelijkheden.

Na een half uur spelen de 2-0. Een handsbal in de zestien meter en John Groenewegen mocht aanleggen voor de strafschop. De keeper had geen kans op de geplaatste bal. Nog voor de rust de 3-0 voor CSW. De Kuijer werd diep gestuurd en met het scheenbeen schoot de kleine aanvaller de bal tegen de touwen. De Wilnissers begonnen de tweede helft wat onrustig. De tegenstander was van een bedenkelijk niveau en de Wilnissers kregen zoveel ruimte dat iedereen dacht een doelpunt te kunnen maken. Dit lukte het eerste half uur van de tweede helft niet. De keeper van Abcoude had de middag van zijn leven en heeft nog zeker 5 doelpunten voorkomen.

Uiteindelijk was er geen houden meer aan. Eerst een mooie steekbal van Frank Zaal die Vincent Wens bediende. Wens bereikte de Kuijer en de 4-0 was een feit. Even later een prachtige aanval via Jilles Klumper. Zijn voorzet werd in één keer genomen door Nick de Vink en de bal verdween prachtig in de verre hoek, 5-0. Abcoude kwam er niet meer uit en even later werd Jay Wijngaarden naar de grond gewerkt, strafschop. Dit maal schoot Cesar de Kuijer de bal binnen, 6-0. Nog geen twee minuten later een vrije trap van John Groenewegen die bij de tweede paal werd teruggebracht door De Vink en de ingevallen Ronald Lucassen had bal voor het intikken, 7-0.

Nog was de koek niet op. Ronald Lucassen had een Dennis Bergkamp beweging om de verdediger heen en schoot de 8-0 binnen. Kort daarna floot de scheidsrechter af en was CSW drie punten rijker. Volgende week een uitwedstrijd in Hilversum tegen Altius.

Afgelopen zaterdag werd op een winderig sportpark in Wilnis de aanstaande gemeentederby gespeeld tussen CSW en Abcoude. De ploeg uit het wandelstokkendorp stond stijf onderaan met slechts 6 punten. De Wilnissers waren verplicht om tegen deze tegenstander drie punten te halen en deden dat ook. De trekker werd deze middag … Lees meer »