Dames 1 V.V. Atalante eindigt 2012 met volle winst

Geplaatst op: 18 december 2012

IJmuiden – Afgelopen vrijdag speelde het eerste damesteam van V.V. Atalante, gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame, haar laatste wedstrijd van 2012. In een prachtig versierde kantine moest het team lange tijd wachten voor ze eindelijk de wei in mocht. Ruim anderhalf uur na aankomst begon de wedstrijd en eindigde in een prachtige 0-4 overwinning voor de Vinkeveense ploeg.

Het team is nog steeds behoorlijk gehavend. Naast de zwangere Marlieke Smit en Wilma van der Schaft zijn Allie Koekoek en Carin van Kouwen nog steeds geblesseerd. Gelukkig was dit keer Ingeborg Verweij van dames 3 bereid gevonden in te vallen.
Tegenstander Smashing Velsen stond helemaal onderaan op de ranglijst, werd net als Atalante geteisterd door blessures en moest een beroep doen op jeugdspeelsters.

De eerste set startte gelegenheidscoach Carin van Kouwen met Mirjam van der Strate op spelverdeling, Nancy Lijten op de diagonaal, Natalie van Scheppingen en Jana Chatrnuchova op buiten en Daniëlle van der Horst en Ingeborg Verweij op midden.
Dames 1 kwam niet lekker uit de startblokken, maar stond toch vrij snel op een grote voorsprong. Dit kwam meer door de fouten van de tegenstanders dan dat ze zelf heel goed speelde. Er werd zakelijk gespeeld en zo werd de eerste set met 13-25.

De tweede set werd gestart in dezelfde opstelling. Het viel de dames helemaal niet mee om hun eigen spelletje te spelen, wat leidde tot veel misverstanden en slordigheden. Met veel servicedruk werd er echter wel steeds een ruime voorsprong genomen. Smashing Velsen was in de huidige samenstelling gewoon niet opgewassen tegen Atalante en ondanks dat ze niet hun beste spel speelden, wonnen de Vinkeveense dames ook de tweede set dik. (14-25)

Saskia van Sligtenhorst vond het prima op de bank naast coach Carin en dus werd ook de derde set weer op dezelfde wijze gestart. Het spel van Atalante werd eigenlijk steeds minder. De pass was vaak onzuiver, waardoor de set-ups ook niet goed kwamen. De aanval werd erg standaard en Smashing Velsen kreeg steeds meer grip op de geslagen ballen van Atalante.
Het niveauverschil bleef erg groot en met een goede servicebeurt werd het definitieve gaatje toch weer in het voordeel van Atalante geslagen. (17-25)

Na de 0-3 voorsprong was het zaak om de vierde set niet te verslappen om zo de volle winst binnen te kunnen halen. Coach Carin zette alle meiden op scherp en dit was duidelijk zichtbaar. Het spel had nog steeds niet het hoogste niveau, maar de pass was nu weer zuiver en er werd goed verdedigd op de soms verrassende ballen van Smashing Velsen. Met de service werd nog iets meer risico genomen en dit keer ging dit vrijwel foutloos. Zonder al te veel inspanning werd de vierde set dik gewonnen met 9-25 en kon dames 1 zo vijf punten bijschrijven op hun conto.

De dames gaan nu genieten van drie weken vakantie en spelen dan in het nieuwe jaar op 11 januari om 19:30 uur hun eerste thuiswedstrijd van 2013 tegen Netzo. De uitwedstrijd ging eerder gewonnen met 2-3, dus het belooft een spannende wedstrijd te worden.

IJmuiden – Afgelopen vrijdag speelde het eerste damesteam van V.V. Atalante, gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame, haar laatste wedstrijd van 2012. In een prachtig versierde kantine moest het team lange tijd wachten voor ze eindelijk de wei in mocht. Ruim anderhalf uur na aankomst begon de wedstrijd en … Lees meer »