Atalante D1 Bekerwedstrijd gewonnen, maar competitiewedstrijd verloren

Geplaatst op: 18 februari 2008

Hoofddorp - Maandag 11 februari moesten de dames gesponsord door Krijn Verbruggen Schoeiing- Grond en Baggerwerken en Haaxman Lichtreclame spelen tegen VCH Hoofddorp uitkomend in de eerste klasse.

Het team van Sjaak Immerzeel speelde maandag 11 februari de achtste ronde van de beker tegen VCH Hoofddorp dames 1. Door een blessure was Carin van Tellingen afwezig waardoor de coach alleen op de spelverdelingspositie zou kunnen wisselen. De wedstrijd werd goed begonnen. Vooral de service was goed verzorgd aan vinkeveense zijde en daardoor kon gemakkelijk een voorsprong genomen worden. Het jonge VCH werd overdonderd door de effectiviteit van atalante en kon derhalve nooit de opgelopen achterstand meer inhalen. De set werd dan ook ruim gewonnen door de vinkeveense dames met 17 – 25.

De tweede set werd gedreven begonnen door beide teams. VCH werd in de veldwissel gewezen op het gat in de verdediging van atalante en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Atalante weigerde te capituleren waardoor het nog erg spannend werd aan het einde van de set, maar mede door te weinig aanvalskracht ging deze set uiteindelijk verloren met 26 – 24.

Een donderspeach van de coach kon er niet voor zorgen dat de atalante dames op voorsprong kwamen en de derde set ging dan ook lange tijd gelijk. Wisselend spel, goede aanvallen gecombineerd met slechte services zorgden ervoor dat Atalante niet op een voorsprong kon komen. Bij een achterstand zorgde uiteindelijk Inge Tanja-Versteeg voor een goede service reeks. Tot het laatste moment was het spannend wie deze set kon winnen. Het laatste punt werd gescoord door Irma Schouten. De derde set eindigde in 23-25.

Een overwinning in de vierde set zou de volgende ronde in de beker betekenen. Helaas werd deze set een kopie van de tweede set. Zwak verdedingen en voorspelbare aanvallen aan vinkeveense zijde zorgde voor te weinig druk op het jonge VCH team wat hierdoor heerlijk los kwam en naar hartelust aan het verdedigen en aanvallen sloeg. De set was dan ook snel een prooi voor de hoofddorpse dames. Met 25-20 dwongen zij een vijfde en beslissende set af.

Na het kiezen van kant begon Atalante weer zoals de afgelopen wedstrijden gespeeld werd. Fel in het achterveld maar vooral ook met meer variatie in de aanval. Bovenal was de service druk weer terug en gemakkelijk werd uitgelopen naar een grote voorsprong die nooit meer in gevaar kwam. Met een score van 15 – 9 werd uiteindelijk de wedstrijd in het voordeel van Atalante D1 beslist.

Vinkeveen – Dinsdag 12 februari moest Atalante dames 1 gesponsord door Krijn Verbruggen Schoeiing- Grond en Baggerwerken en Haaxman Lichtreclame een inhaal wedstrijd spelen tegen Wilhelmina D1.

Na 5 sets in de benen tegen VCH Hoofddorp hadden de dames van Atalante de volgende dag een competitiewedstrijd tegen Wilhelmina uit Amersfoort. Op de trainingsavond werd de inhaalwedstrijd gespeeld met versterking uit het tweede team van Atalante. Atalante D1 begon zwak aan de wedstrijd dit in tegenstelling tot de tegenstander Wilhelmina. Zij hadden er zin in en met veel kabaal wonnen de dames van Wilhelmina de eerste set met 23 - 25.

Na de opbeurende en motiverende woorden van trainer/coach Sjaak Immerzeel moesten de dames van Atalante echt aan de bak. De teams waren zeer aan elkaar gewaagd in de tweede set. Heel lang gingen de beide teams gelijk op. Maar heel geleidelijk liep wilhelmina punt voor punt uit. Bij 20 – 24 begon voor Atalante een inhaalreeks. Suzan Heijne serveerde tot 23 – 24. De dames uit Amersfoort vluchtten in een time-out. Dit resulteerde in een foutservice aan Atalante zijde wat direct setwinst voor wilhelmina opleverde 23 – 25.

De derde set werd begonnen met een spelverdeelster Laura Kuijl in de basis. De aanvalsters konden iets beter aangespeeld worden en het team begonnen te draaien. Met behulp van de twee dames 2 speelsters, Natalie Jansen en Loes Kuijper, die vooral fris en verrassend aanvielen werd deze set gewonnen met 25 – 21.

De vierde set werd doorgegaan zoals de derde werd geeindigd. Het vertrouwen in eigen kunnen was echter niet meer aanwezig. De aanval was niet efficient genoeg, te vaak werd gekozen voor een risicoloze oplossing waar de amersfoortse dames niet wakker van lagen. Gemakkelijk werd de ene na de andere Atalante aanval doorzien. Wilhelmina daarentegen speelde slimme ballen. Goed geplaatst werd afgewisseld door snelle harde aanvallen. De wilhelmina dames kwamen lekker op dreef en begonnen wederom kabaal te maken. Dit resulteerde voor de dames van Wilhelmina in een 21 -25 winst. Met een 1 – 3 verlies konde de vinkeveense dames de kleedkamers opzoeken.

Vrijdag 22 februari krijgen de Atalante dames de kans om zich te revancheren om 21.00 uur in Hilversum tegen Gemini D1.

Hoofddorp - Maandag 11 februari moesten de dames gesponsord door Krijn Verbruggen Schoeiing- Grond en Baggerwerken en Haaxman Lichtreclame spelen tegen VCH Hoofddorp uitkomend in de eerste klasse. Het team van Sjaak Immerzeel speelde maandag 11 februari de achtste ronde van de beker tegen VCH Hoofddorp dames 1. Door een … Lees meer »