CSW-DAMES opnieuw te sterk voor Oostkapelle

Geplaatst op: 18 februari 2008

CSW DA 1 - Oostkapelle DA 1 2 - 1 (0 - 1)

De schrik van de week ervoor (5-1 verlies in Katwijk) zat er nog een beetje in zaterdag voor het vlaggenschip van de damesafdeling van CSW. In de eerste helft tegen Oostkapelle leek het of de handrem er nog op zat en ook of de angst voor tegengoals groter was dan de wil om zelf te scoren. Pas na de rust (0-1 achter) gooide de ploeg van Kors Pennin de schroom van zich af en mocht de Zeeuwse formatie de handjes nog dichtknijpen, dat het slechts 2-1 werd. Natasja Cornelissen en Linda van Beek tekenden voor de doelpunten.

Toch was CSW ook in de eerste helft al lichtjes beter dan Oostkapelle en meer aan de bal. Uit een corner van Linda Los werd de bal van de doellijn gehaald en maakte de Zeeuwse keepster vervolgens de kopbal van Nelleke Vrielink onschadelijk. De eerste schotpoging van Saskia Vis werd ook al een prooi voor de Zeeuwse sluitpost. Het was een beetje tekenend voor de offensieve daden van CSW in de eerste helft. De overtuiging ontbrak en bij balverlies haastte een groot deel van de ploeg zich achterwaarts, was er te weinig druk op de bal en kon Oostkapelle ongestoord een aanval gaan opbouwen. Toch kreeg CSW keepster Quinda Verheul weinig moeilijke klussen op te knappen. De vorst van de nacht ervoor was nog niet helemaal uit de grond en dat was voor beide ploegen een behoorlijke handicap. Niettemin was Oostkapelle de gelukkigste om bij een aanval dwars door het centrum op snelheid de CSW verdediging te kloppen en zo op een 0-1 voorsprong te komen.

Na de hervatting ging CSW een stuk gretiger aan de slag. Er werden veel meer duels gewonnen en de opbouw van Oostkapelle kon veel sneller worden onderbroken. Het leidde ertoe, dat CSW veel gevaarlijker werd en de kansen bleven dan ook niet uit. Tekenend voor de omslag was, dat rechtsachter Tea Malbasic de bal bij de eerste kans net over de lat mikte. Na 10 minuten schoof Natasja Cornelissen de bal na een goed lopende aanval keurig in het linker hoekje en was de schade van de eerste helft weer hersteld. CSW hield de druk op de ketel en had eigenlijk het karwei sneller moeten afmaken. Linda van Beek zorgde halverwege de tweede helft voor de beslissende treffer door een teruggelegd balletje van Nelleke Vrielink onberispelijk in het linker kruis te schieten. Een handjevol andere mogelijkheden bleef in de tweede helft nog onbenut, maar Oostkapelle drong verder nauwelijks meer aan, zodat de punten terecht in Wilnis bleven.

CSW DA 1 - Oostkapelle DA 1 2 - 1 (0 - 1) De schrik van de week ervoor (5-1 verlies in Katwijk) zat er nog een beetje in zaterdag voor het vlaggenschip van de damesafdeling van CSW. In de eerste helft tegen Oostkapelle leek het of de handrem er … Lees meer »