Atalante D2 speelt 4de vijfsetter op rij en wint!

Geplaatst op: 18 februari 2008

Petra de Bruin was net onder handen genomen door de tandarts en zat met een mager glimlachje op de bank. Ook Jet Feddema was nog niet geheel hersteld van een fikse griep waardoor een zelfde formatie als de vorige wedstrijd aan de meet begon. De eerste set begon rommelig en vooral de pass was af en toe niet zuiver. Daardoor was de verdeling vooral gericht op de buitenaanvallers, Loes Kuiper, Natalie Jansen en Tineke van Oudenallen pakten lekkere punten, de korte snelle aanval via het midden kon minder in stelling gebracht worden. De tegenstanders lieten nog niet heel veel tegenstand zien en met 25-19 pakte de thuisploeg de eerste set.

De Amsterdamse dames hadden wat oudere, zij het zeer geroutineerde spelers in het team, vast en zeker van een hogere klasse van weleer. Het begon te draaien aan hun kant en veel lange rally's werden nu ook door de Amsterdammers gepakt. Beide ploegen waren wederom aan elkaar gewaagd en slopende rally's waren het resultaat. Maar de basis, het solide serveerwerk, was goed en de Vinkeveensen zetten ook de tweede set op de positieve kaart: 25-21.

In de derde set demareerden de dames van Netzo via hun serve direct hard weg. Er waren 2 sterke serveerders die veel punten op rij scoorden. Daarnaast was het erg moeilijk de gaten te vinden, het geroutineerde team leek wel met z'n tienen het veld te verdedigen, geen enkel stukje vloer was onbemand. De achterstand werd helaas niet meer bijgelopen, 18-25 verlies.

In de vierde set werd er vanaf het begin hard geknokt. De dames roken de goede kansen en moesten punten halen. Mooie aanvallen van Loes Kuijper en Inge Bakker scoorden punten. Tot aan het eind was het super spannend. Helaas waren het verschillende foutjes aan Atalante zijde die leidden tot een 24-26 verlies. Dat was flink balen.

Na de toss werd voor de vierde maal op rij een vijfsetter gespeeld. De Vinkeveense dames speelden direct vanaf het begin geconcentreerd. Aan de Amsterdamse kant werden veel fouten gemaakt en uiteindelijk hielp dat best mee aan de winst van set vijf: 15-10. Weer een vijfsetter gewonnen! Ondanks het harde werken niet zo supermooi gespeeld als de vorige wedstrijd, maar we zijn er blij mee.

Met nog 6 wedstrijden te gaan wordt de achterstand op de (veilige) nr 9 steeds kleiner. Op zaterdag 8 maart speelt de Oudenallen equipe tegen de nummer 2 Keistad D3 in Amersfoort

Netzo D1 uit Amsterdam was de tegenstander van Oudenallen D2 afgelopen vrijdag 15-2. De Amsterdammers staan 1 plek onder de Vinkeveense equipe op nummer 11, grote hoop was gezet op een winst met duidelijke cijfers. Petra de Bruin was net onder handen genomen door de tandarts en zat met een … Lees meer »