Atlantis 1 verliest terecht

Geplaatst op: 18 februari 2008

Afgelopen zaterdag ging Het Vlaggenschip van Atlantis de strijd aan tegen Korbis in Waddinxveen. Een teleurstellende wedstrijd werd neergezet. Atlantis begon zowel aanvallend als verdedigend niet scherp genoeg waardoor Korbis de wedstrijd overtuigend en terecht naar zich toe trok. In de tweede helft leek Atlantis weer zichzelf te zijn, maar kon met geen mogelijkheid meer de wedstrijd naar zich toetrekken. Met teleurstelling werden de punten achtergelaten in Waddinxveen, omdat Atlantis weet dat zij nu nog twee kansen heeft om een degradatiewedstrijd te voorkomen.

Vorige week zette het door Fortis gesponsorde Atlantis een goede wedstrijd neer tegen ESDO, wat resulteerde in winst. Om een degradatiewedstrijd te voorkomen moet Atlantis de komende wedstrijden alles op alles zetten om te winnen. Vol goede moed en gemotiveerd ging Atlantis de strijd aan tegen Korbis. Aanvallend startte zij met Lisanne van Doornik, Kim Stolk, Jelmer Steen en Arjen Markus die op de plaats stond van de afwezige Pim de Munter. In de verdediging startte Chantal Poolman, Eline Laaper, Jacco van Koeverden- Brouwer en Mark Goverse.

Atlantis leek de eerste helft niet zichzelf te zijn. Aanvallend had de ploeg moeite om goede aanvallen op te zetten en tot score te komen. Verdedigend miste zij de scherpte en kon Korbis de eerste helft afsluiten met een 11- 1 voorsprong. Na een donderpreek en wat tactische aanwijzingen kwam Atlantis de 2de helft het veld in. Atlantis had de opdracht gekregen om de 2de helft anders te spelen en niet de afgang van de 1ste helft voort te zetten. Meteen in de eerste minuut viel het tweede doelpunt, gemaakt door Arjen Markus, voor Atlantis. Ook Lisanne van Doornik, Jacco van Koeverden Brouwer en Kim Stolk wisten tot score te komen, waardoor er een stand van 12-5 op het scorebord kwam te staan.

Aanvallend speelde Atlantis weer iets meer zijn eigen spel. De goede kansen werden beter uitgespeeld en er werd weer gewerkt voor elkaar. Verdedigend stond de ploeg weer op scherp, waardoor het Korbis veel lastiger werd gemaakt om tot een score te komen. Uiteindelijk werd Alex van Senten voor Jelmer Steen in de ploeg gebracht, maar ook hij kon de kansen die hij kreeg, niet afmaken. Korbis wist in de tweede helft nog vier maal tot score te komen. Ondanks de goede inzet in de tweede helft kon Atlantis de score niet verder uitbreiden en stond er met het eindsignaal de stand van 16-5 op het scorebord.

Afgelopen zaterdag ging Het Vlaggenschip van Atlantis de strijd aan tegen Korbis in Waddinxveen. Een teleurstellende wedstrijd werd neergezet. Atlantis begon zowel aanvallend als verdedigend niet scherp genoeg waardoor Korbis de wedstrijd overtuigend en terecht naar zich toe trok. In de tweede helft leek Atlantis weer zichzelf te zijn, maar Lees meer »