Atlantis 2 overtuigend langs ZKC’31

Geplaatst op: 18 februari 2008

Zaterdag 16 februari stond er voor Atlantis 1 en 2 een belangrijke wedstrijd op het programma. Bij winst leken de teams veilig voor degradatie, echter bij verlies moest er de komende wedstrijden hard geknokt worden voor behoud van de 3e klasse. De strijd moest zaterdag geleverd worden tegen het Zaandamse ZKC ’31.

Met deze gedachte stond Atlantis 2 Arjen Markus en Sandra Pronk af aan Atlantis 1. Sandra Gortenmulder is nog altijd geblesseerd en ook Barry van der Waa moest gemist worden.
In ruil voor deze spelers speelden Jan-Willem van Koevorden Brouwer (Atlantis 3) en Masha Hoogeboom (A1) mee met het 2e en zaten er verschillende A-junioren op de reservebank.

Atlantis besefte goed wat er op het spel stond zaterdag. Er was uiterste concentratie voor de wedstrijd. Net als de laatste drie wedstrijden begonnen Peter van der Wel, Auke van der Zijden, Wilma Kranenburg en Inge van Moort in de aanval. Jan-Willem van Koevorden Brouwer, Jimmy de Koning, Mirjam Gortenmulder en Masha Hoogenboom startten in de verdediging.

Atlantis begon sterk aan de wedstrijd, maar kreeg toch al snel een strafworp tegen. Deze werd onmiddellijk benut door ZKC ‘31. Na een snelle aanval kwam Atlantis op gelijke hoogte door een schot van Inge van Moort. De scheidsrechter floot vaak en snel voor overtredingen en na een aantal mooie kansen van Atlantis en strafworpen voor de tegenpartij gingen beide teams gelijk op. Atlantis had verzorgde aanvallen en dit leverde een voorsprong voor rust op. Beide teams gingen de theepauze in met een stand van 5-6 in het voordeel van Atlantis 2.

Na rust werd duidelijk dat Atlantis het betere van het spel had. Er werd nog steeds geduldig aangevallen en de kansen bleven komen. Door doelpunten van Peter van der Wel, Inge van Moort en Jimmy de Koning breidde Atlantis de voorsprong uit naar 6-10. De wedstrijd leek gespeeld. Toch lukte het ZKC ’31 nog om terug te komen naar 9-11 en de spanning kwam terug in de wedstrijd.
In de eindfase van de wedstrijd was het toch Atlantis wat het betere van het spel had. Er werd goed gespeeld in de laatste paar minuten en de winst leek binnen bereik. Met een eindstand van 9-15 heeft Atlantis 2 een goede wedstrijd neergezet en kan er over 2 weken met veel vertrouwen naar Sassenheim gereden worden, voor de wedstrijd tegen TOP. Dit zal een lastige klus worden, maar het vertrouwen is terug!

Score verloop: Jan-Willem van Koevorden Brouwer (4), Auke van der Zijden (2), Peter van der Wel (1), Jimmy de Koning (2), Inge van Moort (4), Mirjam Gortenmulder (1), Wilma Kranenburg (1).

Zaterdag 16 februari stond er voor Atlantis 1 en 2 een belangrijke wedstrijd op het programma. Bij winst leken de teams veilig voor degradatie, echter bij verlies moest er de komende wedstrijden hard geknokt worden voor behoud van de 3e klasse. De strijd moest zaterdag geleverd worden tegen het Zaandamse … Lees meer »