Tagste simpel naar winst

Geplaatst op: 18 februari 2008

Blessures
Het zevende seniorenteam van De Vinken bestaat uit een aantal spelers dat al meer dan twintig jaar in gepaste vreugde een zaalteam vormt. Michel en Sylvia Verwey, Bert en Trees Lommers, Teuni Verlaan, Hen Verlaan, Toos Fokker, Reni Oostrum, Nico Bos, Dick van den Greft, Sandra Start en Jaap Meulstee hebben dit seizoen tot nu toe uitstekende resultaten bereikt. Zestien wedstrijdpunten uit tien wedstrijden levert een keurige tweede plaats op onder het ongeslagen EKVA, dat op 8 maart de volgende tegenstander is. Helaas moet Tagste, zoals het vriendenteam al sinds jaar en dag genoemd wordt , ook regelmatig een beroep doen op gastspelers. Nestor Hen Verlaan raakte al in de eerste wedstrijd geblesseerd aan zijn knie en moest sindsdien aan de kant blijven. Sandra Start blesseerde zich op een training en moet in afwachting van een knieoperatie eveneens langs de zijlijn blijven. Bert Lommers brak in de zevende wedstrijd zijn vinger en mag de rest van het seizoen ook werkloos toezien.

Basisacht
Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen rode lantaarndrager Oranje Nassau op het programma. Als vanouds start het Tagste met Dick van den Greft en Jaap Meulstee in de aanval, bijgestaan door Sylvia Verwey en Reni Oostrum. In de verdediging begonnen Nico Bos en Michel Verwey samen met Trees Lommers en Teuni Verlaan. Toos Fokker begon op de bank samen met Jaco Kroon. Kroon mocht evenwel al direct gaan warm lopen. Bij zijn eerste schijnbeweging blesseerde Jaap Meulstee zich zodanig dat vervanging onvermijdelijk was. Overigens niet zonder eerst van afstand 1-0 te laten aantekenen, verliet Meulstee gedesillusioneerd het veld. Binnen vijf minuten scoorde Tagste nog eens vier maal (Dick vd Greft 2x, Trees Lommers en Nico Bos), zodat de eerste tien minuten uitzicht gaf op een monsterscore. Het zou ietsje milder uitpakken. Voor de pauze scoorde het legendarisch Fortisteam nog eens vier maal via Jaco Kroon, Michel Verwey, Nico Bos en Sylvia Verwey. Het leverde een 9-0 voorsprong op bij rust.

Negen spelers
Direct na rust knalde vd Greft (deze middag zes maal succesvol) van afstand de 10-0 door de mand. Het leek de ouverture van een fraai vervolg. Toch wisten nu ook de bezoekers het gele plastic te vinden. Na deze 10-1 maakte Nico Bos met een kansje onder de korf 11-1, gevolgd door Dick van den Greft met eenzelfde soort actie: 12-1. Oranje Nassau kreeg vervolgens de helpende hand toegereikt door de thuisploeg. Na rust waren de Amsterdammers met een dame minder begonnen. Vinken’s aanvoerster Reni Oostrum, inmiddels vervangen door moeder Toos Fokker, bood aan om het achttal van Oranje Nassau aan te vullen. Een dapper aanbod dat gretig werd aanvaard en ook scheidsrechter van Uden zag er geen probleem in. Snel hierna was het 12-3. Halverwege de tweede helft maakten Bos en vd Greft opnieuw ieder een doelpunt: 14-3.
Maar ook Nassau kwam nu wat meer aan spelen èn aan scoren toe. Nadat Trees Lommers voor 15-4 had gezorgd, knalde nichtje Reni voor de tegenpartij de 15-5 op het scorebord. Een vreemde gewaarwording, maar wel heel leuk. In de laatste vijf minuten zorgden Toos Fokker en Dick van den Greft voor een fraaie 17-5 voorsprong. Het laatste woord was echter aan de bezoekers. Via een doorloopbal kwam men op een aan beide zijden tot vreugde leidende 17-6 eindstand.

-----Op de foto-----
Vlnr staand: Teuni Verlaan, Trees Lommers, Toos Fokker, Reni Oostrum, Sylvia Verwey en Sandra Start. Vlnr gehurkt: Dick vd Greft, Michel Verwey, Bert Lommers, Jaap Meulstee, Hen Verlaan en Nico Bos

Vinken’s meest bekende seniorenteam heeft afgelopen zaterdag haar tweede plaats op de ranglijst verstevigd. Van het onderaanstaande Oranje Nassau kregen de Vinkeveners weinig tegenstand. Via een 9-0 voorsprong bij rust finishte het Fortisteam met een duidelijke 17-6 overwinning. Blessures Het zevende seniorenteam van De Vinken bestaat uit een aantal spelers … Lees meer »