Vinken verliest wedstrijd tegen Vitesse/Mabelis met 14-15

Geplaatst op: 18 februari 2008

Spannende strijd, maar zonder Vinkenpunten Vinken verliest wedstrijd tegen Vitesse/Mabelis met 14-15

Het is een wedstrijd waarin de stand continue gelijk opgaat. Een puntje voor Vinken en een punt voor Vitesse/Mabelis. Waarbij de laatste uiteindelijk aan het langste eind trekt en de wedstrijd wint met slechts 1 doelpunt verschil. Vinken doet haar uiterste best maar kan het verschil niet maken.

Laatste strohalm
De eerste wedstrijd tegen Vitesse/Mabelis eindigde in een gelijkspel. Dus een onmogelijke opgave om nu thuis te winnen is het zeker niet. En winnen is noodzakelijk want het Vinken Fortis Bank team staat laatste in de poule met vier punten achterstand ten opzichte van nummer zeven. Vorige week verloor Vinken met 18-14 van mededegradatiekandidaat All Ready. Het doel van de wedstrijd tegen Vitesse/Mabelis is dan ook zonder twijfel winst en niets minder.

Gelijk op in de eerste helft
Vanaf het begin gaat de stand gelijk op. De eerste aanval van De Vinken met Peter Koeleman, Arjan Kroon, Angela Sloesarwij en Susanne de Wit opent de score, maar Vitesse/Mabelis volgt al snel. Ook de tweede aanval van De Vinken met Pascal Kroon, Peter Kooijman, Charita Hazeleger en Mariska Meulstee gaat er tegenaan. Pascal Kroon scoort de 2-1 en na de 2-2 benut Angela Sloesarwij een mooi kansje onder de korf, 3-2. Het lijkt wel of Vitesse/Mabelis het leuk vindt om te vechten tegen een achterstand want Vinken blijft telkens een puntje voor waarna Vitesse/Mabelis weer bijkomt. Bij de stand van 5-5 benut Charita Hazeleger een strafworp en wordt de stand 6-5. Er volgen een paar hele lange Vinkenaanvallen zonder doelpunten. De bal blijft in het bezit van het team gesponsord door Fortis Bank maar het lijkt een eeuwigheid te duren voordat de korf weer gevonden wordt. Maar dan is het zover, twee doelpunten verschil, Charita benut opnieuw een strafworp en de stand is 7-5. Met nog een minuut of vier te spelen in de eerste helft is dit een goed uitgangspunt, ware het niet dat ook nu Vitesse/Mabelis zich terugvecht tot gelijkstand, 7-7.

Vitesse/Mabelis neemt over
De tweede helft lijkt in het begin op dezelfde manier als de eerste helft te gaan verlopen. Peter Kooijman scoort van afstand de 8-7. Vitesse/Mabelis volgt deze score en daaropvolgend schiet Angela Sloesarwij van afstand en scoort. Het is 9-8. Dan verandert er iets en Vitesse/Mabelis neemt het heft in handen. Het verschil loopt op tot twee doelpunten en opeens kijkt Vinken voor het eerst in de wedstrijd tegen een achterstand aan, 9-11 met nog een kleine 20 minuten te spelen. Vitesse/Mabelis is niet van plan om de winst weg te geven, ze blijven beheerst en slim spelen met mooie, efficiënte aanvallen. Vinken is even van slag door de achterstand maar probeert het snel weer goed te maken. Angela Sloesarwij scoort 10-11 en Charita Hazeleger even later de 11-12, maar echt overtuigend gaat het niet. Aanvoerder Arjan Kroon zorgt er in de laatste tien minuten voor dat het Fortis Bank team van De Vinken nog gelijk komt, door 12-13 en 13-13 te scoren. Een strafworp tegen brengt de stand op 13-14. Mariska Meulstee scoort het laatste Vinkendoelpunt, 14-14, maar Vitesse/Mabelis weet echt het laatste punt van de wedstrijd te scoren. De eindstand komt uit op 14-15.

Spannende strijd, maar zonder Vinkenpunten Vinken verliest wedstrijd tegen Vitesse/Mabelis met 14-15 Het is een wedstrijd waarin de stand continue gelijk opgaat. Een puntje voor Vinken en een punt voor Vitesse/Mabelis. Waarbij de laatste uiteindelijk aan het langste eind trekt en de wedstrijd wint met slechts 1 doelpunt verschil. Vinken Lees meer »