Atlantis 2 vecht voor haar punten, maar verliest

Geplaatst op: 11 februari 2008
Afgelopen zaterdag 9 februari was het tijd voor Atlantis 2 om eindelijk weer eens punten te gaan pakken. In het nieuwe jaar heeft het team nog geen punten binnen kunnen halen, ook al scheelde het vaak niet meer dan een paar doelpunten. Door het niet op de been kunnen krijgen van een team in de eerste wedstrijd van januari zijn er zelfs twee punten in mindering gebracht, waardoor de situatie voor het tweede met slechts twee punten steeds penibeler wordt. De uitwedstrijd begin december tegen De Vinken 3 is afgesloten in het voordeel van De Vinken (16-13). Met de ervaringen uit die wedstrijd in het achterhoofd, werd deze wedstrijd vol goede moed en strijd ingegaan. Ondersteund door de spandoeken van de jeugdteams langs het veld, heeft het door Pimentel Fasteners gesponsorde team inderdaad alle strijd geleverd, maar het was wederom niet voldoende om de twee punten in Mijdrecht te houden.

Dankzij langdurige blessures van Sandra Gortenmulder en Sandra Pronk moest Atlantis 2 deze wedstrijd wederom een beroep doen op de Junioren dames. Gelukkig waren zij ook deze week weer bereid waren om het team uit de brand te helpen! De eerste aanval bestond uit Jimmy de Koning, Barry van der Waa, Mirjam Gortenmulder en Masha Hoogeboom. In de eerste verdediging begonnen Peter van der Wel, Auke van der Zijden, Inge van Moort en Wilma Kranenburg. De aanval ging goed van start en direct in de eerste minuut werd er gescoord door Peter van der Wel met een doorloopbal. Veelal goed combinerend, af en toe gevolgd door slordige aanvallen, maar continu met veel inzet werd de eerste helft uitgespeeld door Atlantis 2. De Vinken bleef wel in de buurt, maar er werd niet achter gestaan door het Pimentel Fasteners team. Met een 8-6 voorsprong werd er de rust in gegaan.

De tweede helft was het de taak van de verdediging om nog alerter te zijn in de korfzone, aangezien De Vinken daar nog te veel kansen vandaan creëerde zo nu en dan resulterend in doelpunten. Er werd begonnen met aan beide kanten een paar lange aanvallen, niet meteen afgerond met een doelpunt. Na ongeveer vijf minuten waren De Vinken echter wel trefzeker. Daar waar Atlantis de voorsprong had moeten uitbouwen om goed richting het einde van de wedstrijd te gaan, werd een 8-6 voorsprong omgezet in een achterstand : 8-9. Gedurende de resterende tijd in de tweede helft heeft Atlantis 2 dit niet meer recht kunnen zetten en hebben De Vinken een voorsprong of een gelijke stand kunnen behouden. Tien minuten voor tijd was de stand wederom gelijk, maar in de minuten die volgden kon Atlantis helaas geen doelpunten meer forceren. In de laatste paar minuten heeft er nog wel een wissel plaatsgevonden (Berry de Jong voor Peter van der Wel en Sandra Pronk voor Inge van Moort), maar het mocht niet meer baten. Het fluitsignaal klonk bij een 12-14 stand op het scorebord.

Atlantis heeft zeker geen slechte wedstrijd neer gezet, maar er is meer nodig dan dat om de punten binnen te halen. Met nog vijf wedstrijden op het programma is er natuurlijk nog van alles mogelijk, maar het wordt wel steeds belangrijker om punten te gaan pakken. Volgende week speelt het door Pimentel Fasteners gesponsorde Atlantis 2 uit tegen ZKC. De thuiswedstrijd tegen ZKC heeft Atlantis winnend af kunnen sluiten, dus er wordt vol vertrouwen uitgekeken naar deze wedstrijd. Op 8 maart speelt Atlantis 2 zijn volgende thuiswedstrijd en we hopen dan op ieders steun!

Afgelopen zaterdag 9 februari was het tijd voor Atlantis 2 om eindelijk weer eens punten te gaan pakken. In het nieuwe jaar heeft het team nog geen punten binnen kunnen halen, ook al scheelde het vaak niet meer dan een paar doelpunten. Door het niet op de been kunnen krijgen … Lees meer »