Langverwachte winst Atlantis 1

Geplaatst op: 11 februari 2008
Op zaterdag 9 februari stond voor het door Fortis gesponsorde Atlantis 1 een zeer belangrijke wedstrijd op het spel. In thuishal de Phoenix moest van ESDO 1 gewonnen worden om een goede kans te houden op handhaving in de 3e klasse. De uitwedstrijd tegen ESDO werd slechts met één punt verschil verloren. De Mijdrechtse ploeg was er op gebrand om dit maal de punten in eigen huis te houden. Door vanaf de eerste minuut tot en met het laatste fluitsignaal 100% strijd te leveren trokken de Mijdrechtenaren aan het langste eind. Een langverwachte, zeer verdiende overwinning.

De steun van het publiek en de speciale spandoekenwedstrijd die georganiseerd was door de selectie van Atlantis, zorgde ervoor dat de thuisploeg nog sterker gemotiveerd was om deze week twee punten in de wacht te slepen. Een groot aantal jeugdteams heeft de afgelopen dagen hard gewerkt om mooie spandoeken te maken, die tijdens de wedstrijden van Atlantis 1 en 2 voor extra aanmoediging zorgden. Na afloop van de wedstrijd was de kantine van Atlantis geopend voor een hapje en een drankje en werd de winnaar van de spandoekenwedstrijd bekend gemaakt. Het spandoek van de D2 kwam als winnaar uit de bus en zij winnen een training die verzorgd wordt door hoofdtrainer Paul Plaatsman en de leden van de selectie.

Atlantis startte de wedstrijd met in de eerste aanval: Chantal Poolman, Eline Laaper, Mark Goverse en Jacco van Koeverden Brouwer. Het verdedigingsvak werd gevormd door: Lisanne van Doornik, Kim Stolk, Jelmer Steen en Arjen Markus, die de afwezige Pim de Munter verving. In een overvolle sporthal begon Atlantis enigszins gespannen aan de wedstrijd. Beide ploegen wisten de eerste acht minuten van de wedstrijd de korf niet te vinden. Uiteindelijke opende Jacco van Koeverden Brouwer de score met een keurig afgemaakte vrije bal. Door scherpte en concentratie wist de verdediging het aanvalsspel van ESDO te ontregelen, zodat het aanvalsvak de mogelijkheid kreeg om veel aanvallen op te zetten. Door een goede reboundactie van Mark Goverse kreeg hij een strafworp mee, die Jacco van Koeverden Brouwer wist te verzilveren. De daaropvolgende aanvallen van Atlantis werden gekenmerkt door gehaast spel, waardoor niet altijd de juiste kansen genomen werden. Echter het harde werken van de thuisploeg zorgde voor een veelbelovende 6-3 voorsprong met rust.

De tweede helft wist Atlantis beter de rust te bewaren door een goed communicerende verdediging en betere kansen uit te spelen in de aanval. Hierdoor werd een voorsprong van 9-4 gecreëerd door onder andere een mooi afstandschot van Lisanne van Doornik. Nu was het zaak om de concentratie vast te houden en de voorsprong niet meer uit handen te geven .De ploeg uit Kockengen gaf zich echter niet gewonnen en door twee snelle doelpunten wisten ze de achterstand wat in te lopen. Coach Paul Plaatsman bracht Masha Hoogeboom in de ploeg voor extra aanvalskracht. Gelukkig wist het aanvalsvak van Lisanne van Doornik via een slimme actie van Jelmer Steen een strafworp mee te krijgen, die hij zelf verzilverde. Atlantis bewees in het laatste deel van deze spannende wedstrijd dat zij de betere ploeg zijn, door de voorsprong van drie punten niet meer uit handen te geven. Met een uitslag van 11-8 voldoet Atlantis aan de belangrijke taak om deze eerste twee zeer belangrijke punten in de zaalcompetitie te halen!

De Mijdrechtse ploeg kan de volgende wedstrijden met meer zelfvertrouwen tegemoet zien. Volgende week, in de uitwedstrijd tegen Korbis uit Waddinxveen, kan Atlantis laten zien dat het in de afgelopen tijd gegroeid is en dat om kan zetten in winst.

De doelpunten in deze wedstijd kwamen van Jacco van Koeverden Brouwer (5), Jelmer Steen (2), Arjen Markus (1), Mark Goverse (1), Chantal Poolman (1) en Lisanne van Doornik (1).

Op zaterdag 9 februari stond voor het door Fortis gesponsorde Atlantis 1 een zeer belangrijke wedstrijd op het spel. In thuishal de Phoenix moest van ESDO 1 gewonnen worden om een goede kans te houden op handhaving in de 3e klasse. De uitwedstrijd tegen ESDO werd slechts met één punt … Lees meer »