De Vinken steviger op laatste plaats

Geplaatst op: 11 februari 2008

Aanpassing
Het duurde weer even voor dat de score geopend werd. Beide teams verkeren in de onderste regionen van de eerste klasse F. Pas in de zevende minuut wist All Ready de korf te doorboren. Direct daarna was Vinken’s eerste aanval scherp. Charita Hazeleger, Mariska Meulstee, Pascal Kroon en Peter Kooijman verzorgden de gelijkmaker. Het volgende kwartier van de wedstrijd was het meest aantrekkelijke deel. Beide teams scoorden om en om. Vlak voor rust liep de thuisploeg iets bij het Fortisteam weg. Via 5-5 en 7-5 was het bij rust 8-6 voor Zierikzee.

Overmacht
De eerste aanval na de pauze was voor de thuisploeg alweer direct doeltreffend: 9-6. Een belangrijke kans om vanaf de stip nog aan te haken werd evenwel jammerlijk gemist. Dappere onderscheppingen van eerst Peter Kooijman en even later Pascal Kroon brachten achtereenvolgens Charita Hazeleger en Peter Kooijman vrij voor de korf. Een wat meer geruststellender 10-8 was het fraaie resultaat.

Vervolgens kreeg de thuisploeg vleugeltjes. Door de Zeeuwse atmosfeer gesterkt scoorde All Ready zeven maal op rij met slechts een enkele tegenstoot van Peter Koeleman van afstand. Het leverde de Zeeuwen een comfortabele 17-10 voorsprong op met nog vijf minuten te gaan.

In die laatste vijf minuten kwam Vinken’s tweede aanvalsvak met Angela Sloesarwij, Susanne de Wit, Arjan Kroon en Peter Koeleman nog wel lekker op stoom. Scores van Susanne de Wit, Peter Koeleman en ook Charita Hazeleger en Pascal Kroon maakten de stand weliswaar nog wat draaglijker, maar dichterbij dan de uiteindelijke eindscore van 18-14 wisten de Vinkeveners niet te komen.

Met dit verlies staat De Vinken met slechts drie wedstrijdpunten moederziel alleen onderaan de ranglijst. Mogelijke degradatie lijkt met de week dichterbij te komen. Slechts een wonder kan de volgelingen van Dirk van der Vliet nog redden.

In de belangrijke uitwedstrijd tegen het Zierikzeese All Ready heeft de Vinkeveense korfbalhoofdmacht toch weer niet weten te winnen. Na een 8-6 achterstand bij rust liep de thuisploeg in de tweede helft snel verder uit. Via 18-10 werd het uiteindelijk 18-14. AanpassingHet duurde weer even voor dat de score … Lees meer »