IJzersterke start Atalante H1

Geplaatst op: 4 februari 2008
De Mulder equipe reisde vrijdag af naar Oberon in Weesp. Gezien het verschil in stand, Oberon nummer 2 en Atalante een na laatste, waren de verwachtingen niet hoog gespannen. Als extra handicap moesten de Vinkeveners hun vaste spelverdeler Frans Roos missen. Daarom werd wederom een beroep op het 2e en 4e herenteam van de club gedaan. Met vier spelers van het 2e, en Leroy Kuiper van het 4e bracht Atalante een armada aan spelers, 10 totaal, naar Weesp.

En wat deze ploeg daar liet zien had niemand durven voorspellen. Oberon, toch niet voor niets 2e in de competitie, werd in het begin van de wedstrijd helemaal van het veld gespeeld. De Vinkeveense ploeg draaide als een geoliede machine. Middenaanvaller Bas van der Lubbe speelde nu eens als buitenaanvaller en sloeg de ballen om de oren van de Oberon verdediging. Ton Plomp en Leonard de Jong hadden een dijk van een blok waar Oberon zich kapot op sloeg. En spelverdeler Rick van der Linden had als stand-in spelverdeler snel zijn draai gevonden. Oberon werd in aanvallend opzicht overklast en ging daar ook naar spelen. De ploeg maakte fouten in de service en aanvallers sloegen regelmatig uit of in het net. De sfeer bij de Vinkeveners groeide met de minuut. Waar normaal lange rally’s meestal werden verloren, werden deze nu gewoon gewonnen. Via 17-25 en 19-25 stonden de Vinkeveners 0-2 voor. De vraag was hoelang Atalante dit niveau vast kon houden en wat Oberon kon veranderen.

De derde set hervond Oberon zich en ging langzaamaan steeds meer druk uitoefenen op Atalante. De service en de aanval werden beter waardoor Atalante terrein begon te verliezen. Enkele spelerswissels van aanvoerder Robert Hardeman konden het tij niet keren. Oberon pakte de 3e set met 25-18. Atalante begon de 4e set met andere heren 2 spelverdeler Rick de Groot en aanvaller Bas Bouwknegt in de basis. In deze set was het erop of eronder voor de Mulder mannen. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Atalante leek de beste papieren hebben toen de ploeg met 18-20 voorstond. Helaas kostte enkele persoonlijke foutjes Atalante toch de kop. Oberon won ook de 4e set en een 5e set was nodig om de strijd definitief te beslissen. Die 5e set was in no time over want de Vinkeveners waren nog maar een schim van de ploeg uit het begin van de avond. Met 15-3 pakte Oberon alsnog de wedstrijd. Toch zijn de 2 punten die Atalante hier pakte 2 belangrijke punten in de strijd om degradatie te ontlopen. Als de ploeg het overtuigende spel van deze wedstrijd tegen Oberon kan vasthouden dan is alles mogelijk.

Vrijdag 8-2 spelen de mannen thuis in de Boei in Vinkeveen tegen de nr 3 Huizen H2.

De Mulder equipe reisde vrijdag af naar Oberon in Weesp. Gezien het verschil in stand, Oberon nummer 2 en Atalante een na laatste, waren de verwachtingen niet hoog gespannen. Als extra handicap moesten de Vinkeveners hun vaste spelverdeler Frans Roos missen. Daarom werd wederom een beroep op het 2e en … Lees meer »