Eindsprint levert De Vinken niet genoeg

Geplaatst op: 4 februari 2008
Het vlaggenschip van De Vinken is er afgelopen zaterdag niet in geslaagd om het sterke Tjoba te verslaan. In de verre uitwedstrijd in Goes kwam De Vinken al snel op een gevoelige achterstand. De thuisploeg schoot met scherp en stond bij rust al op een comfortabele 11-5 voorsprong. Pas ver in de tweede helft konden de Vinkeveners langzaam terug komen. Na een tussenstand van 21-12 waren de laatste zeven treffers voor het Fortisteam. Eindstand 21-18.

Eigen doelpunt
De Vinken kwam als eerste op voorsprong. Het eerste aanvalsvak met Pascal Kroon, Peter Kooijman, Charita Hazeleger en Mariska Meulstee zorgde via een vrije bal voor 0-1. De thuisploeg nam direct hierna het initiatief over. Via 3-1 liep Tjoba uit naar 5-2.

Opmerkelijk was de derde Vinkeveense treffer. Het tweede aanvalsvak met Arjan Kroon, Peter Koeleman, Angela Sloesarwij en Susanne de Wit hoefde zelf even niets te doen…. Na een gemiste kans probeerde een verdediger van Tjoba af te vangen, maar per ongeluk tikte de onfortuinlijke Goesse speler de bal door de mand: 5-3. De Vinken leek hiervan nog lange tijd onder de indruk. Pas na twintig minuten konden de Vinkeveners weer doel treffen. Onder meer vanaf de stip bereikte De Vinken een 11-5 achterstand bij rust.

Diesels
De thuisploeg denderde na rust gestaag verder. Regelmatig scorend liep Goes uit naar 20-12. Op dat moment was er nog een kleine tien minuten te spelen. De diesels van De Vinken kregen nu wat meer ruimte. Deze ruimte werd prima benut en met een aantal fraaie treffers kreeg de stand een wat acceptabeler aanblik. Met een 21-18 einduitslag kon De Vinken weliswaar zonder competitiepunten maar met opgeheven hoofd terug naar Vinkeveen.

De treffers van De Vinken kwamen van de hand van Pascal Kroon en Peter Kooijman (ieder 1x), Susanne de Wit en Mariska Meulstee (ieder 2x), Charita Hazeleger (4x) en aanvoerder Arjan Kroon (7x).

Komende zaterdag gaat de reis opnieuw naar Zeeland. Daar wacht het Zierikzeese All Ready, een team dat samen met De Vinken onderaan de ranglijst staat. Wellicht dat De Vinken dan eindelijk weer punten kan pakken.

Het vlaggenschip van De Vinken is er afgelopen zaterdag niet in geslaagd om het sterke Tjoba te verslaan. In de verre uitwedstrijd in Goes kwam De Vinken al snel op een gevoelige achterstand. De thuisploeg schoot met scherp en stond bij rust al op een comfortabele 11-5 voorsprong. Pas ver … Lees meer »