Unitas/Schadenet behaalt maximale score tegen Kombijsport

Geplaatst op: 4 februari 2008

De eerste set begon met Joost Woerden en Bert Polman aan de kant. Bij aanvang leek het erop dat het team van Kombijsport net even iets feller en beter was. Unitas/Schadenet moest daarom een tegen een steeds groter wordende achterstand aankijken. Uiteindelijk werd door plaatsvervangend aanvoerder Johan Samson een time-out aangevraagd op de stand 8-12. Dit bleek een goede zet want daarna werd de achterstand in één servicebeurt van Ricardo Angulo Velez teniet gedaan. Unitas/Schadenet bleef knokken en nam beetje bij beetje het initiatief over. Het bleef nog wel een fragiele voorsprong zodat een tweede time-out op 23-22 nodig was om de rust te bewaren. De eerste set resulteerde dan ook in een nipte overwinning voor Unitas/Schadenet van 25-23.

In de tweede set werd middenaanvaller Johan Samson gewisseld voor de langere Joost Woerden. Deze set begon rommelig omdat het spel een aantal keer werd stilgelegd door ballen in het veld van de wedstrijd op het naastliggende veld. Desondanks werd er door beide teams goed gespeeld en bleef de stand in de beginfase van de set redelijk in evenwicht. John van Scheppingen viel halverwege uit door een blessure aan zijn rug. Bert Polman nam zijn plaats in. Door een goede servicebeurt van Maarten Meulemans (5 punten op rij) nam Unitas/Schadenet een voorsprong op de Badhoevedorpers. Een time-out van Kombijsport op 18-15 kon hem niet uit zijn evenwicht brengen en hij scoorde vrolijk door op zijn service. Ook de tweede set werd door de Mijdrechtse formatie gewonnen: 25-21

In de derde set kwam Unitas/Schadenet wederom op achterstand. Hoewel de pass redelijk goed bij spelverdeler Ricardo Angulo Velez kwam werden de punten in de aanval niet verzilverd. Hierdoor werd krampachtig naar nieuwe aanvalscombinaties gezocht waardoor een beroep werd gedaan op de improvisatie en organisatie van de Mijdrechtenaren. De organisatie was moeilijk vast te houden zodat het variëren in de aanval uiteindelijk niet het gewenste resultaat had. De achterstand werd groter. In de time-out op 6-11 gooide Unitas/Schadenet het roer om. Deze set moest gewonnen worden met ouderwets degelijk spel. Een aantal hard geslagen ballen door Maarten Meulemans en Bert Polman op de buitenkant en een goede servicebeurt van Robert van der Meer brachten het vertrouwen in het team weer terug. De achterstand werd ingelopen en bij de stand 18-17 kwam Unitas/Schadenet voor het eerst in deze set op voorsprong. De Mijdrechtenaren namen het initiatief in het spel en gaven deze voorsprong ook niet meer uit handen. De set werd afgesloten met een stand van 25-22 in het voordeel van Unitas/Schadenet.

De afsluitende vierde set is werd gestart met dezelfde formatie als de derde set. Hoewel de statistieken leren dat een vierde set moeilijk te winnen is bij een 3-0 voorsprong bleek daar afgelopen vrijdag weinig van. De kracht en het geloof waren er duidelijk uit bij Kombijsport; niet in de laatste plaats te danken aan het degelijke spel van de Mijdrechtenaren. Hoewel met de snelle middenaanval nog niet altijd effectief gescoord werd, brachten de snoeiharde buitenaanvallen de Badhoevedorpers stevig in de problemen. Een aantal goede servicebeurten van wederom Maarten en Joost Woerden - waarin totaal 12 punten werden behaald - brachten Unitas/Schadenet naar een grote voorsprong. De services die Kombijsport nog wist te pareren werden tot wel drie keer achter elkaar door het Mijdrechtse blok onschadelijk gemaakt. Deze set werd vrij gemakkelijk gewonnen met 25-12.

Derhalve een mooie 4-0 overwinning op de nummer 8 in de competitie. En omdat de nummer 2 uit de competitie – het Uithoornse SAS’70 – van de nummer 1 – Triumph uit Hillegom – gewonnen heeft kruipt het rond de kop van de ranglijst weer dichter bij elkaar. De competitie is in ieder geval nog lang niet beslist.

De volgende wedstrijd staat gepland voor woensdag 6 februari 21.00 uur in sporthal the Phoenix in Mijdrecht. Het op de 6e plaats staande HVS H2 is dan de tegenstander.

Afgelopen vrijdagavond heeft de Mijdrechtse volleybalformatie van Unitas/Schadenet H1 de uitwedstrijd tegen Kombijsport uit Badhoevedorp winnend afgesloten. De Mijdrechtse heren moesten het deze wedstrijd doen zonder spelverdeler Jeroen Kraakman. Hierdoor nam Ricardo Angulo Velez de spelverdeling op zich. Een situatie die al regelmatig dit seizoen ‘getest’ was. De eerste set … Lees meer »