Vinken 3 blijft meedoen

Geplaatst op: 18 december 2012

Met zes punten uit vier wedstrijden draait De Vinken 3 lekker mee in de zaalcompetitie. Tegenstander Luno 3 werd vooraf gezien als één van de zwakke broeders. Desondanks mocht er van onderschatting geen sprake zijn, want Luno had tot nu toe twee keer gewonnen. De opdracht was duidelijk: gelijk de tegenstander onder druk zetten, de taken goed uitvoeren, voor elkaar werken en met overtuiging schieten.

De Vinken 3 had de woorden goed in de oren geknoopt en de beginfase was dan ook duidelijk voor de ploeg uit Vinkeveen. Binnen een paar minuten stond het al 3-1. Op dat moment leek het een makkelijke middag te worden, maar langzamerhand liet Luno zien dat het toch wel degelijk kon korfballen. Bij De Vinken stokte de productie. Ondanks (zeer) lange aanvallen met diverse schoten wist het de voorsprong niet uit te bouwen. Sterker nog, Luno sloop dichterbij en bij rust stond het 6-6.

In de rust werd er geconcludeerd dat het spel niet eens zo slecht was, maar dat met name het schot gewoon beter moest. Maar ook de kleinere details, zoals strakker en beter plaatsen, werden nog even aangehaald. De Vinken was in de eerste helft de betere ploeg geweest, dus het zou toch zonde zijn als ze hier de punten lieten liggen.

Aan het begin van de tweede helft hetzelfde spelbeeld. De Vinken was zowel technisch als tactisch beter dan Luno, maar vergat dat in scores uit te drukken. Na een kleine tien minuten, bij de stand 8-8, gooide de ploeg de schroom van zich af. De ploeg kwam op stoom, zoals dat zo mooi heet. Met scores van nagenoeg de hele ploeg liep het uit naar 15-10. Luno spartelde nog heel even tegen (15-11), maar het slotaccoord was toch weer voor de Vinkeveners. De eindstand 17-11 was uiteindelijk een goede afspiegeling van het krachtsverschil. Het was ook de verdienste van de hele ploeg. Van degenen die gescoord hadden, maar zeker ook van degene die de andere taken (afvangen, aangeven, spelverdelen) zo goed verzorgden.

Door deze winst blijft de ploeg (mede)koploper. Volgende week wacht de confrontatie met concurrent Fiks 3. Het zal een moeilijke wedstrijd worden, maar het is geen onmogelijke opgave. Zeker niet als iedereen de overtuiging heeft dat het kan.

Met zes punten uit vier wedstrijden draait De Vinken 3 lekker mee in de zaalcompetitie. Tegenstander Luno 3 werd vooraf gezien als één van de zwakke broeders. Desondanks mocht er van onderschatting geen sprake zijn, want Luno had tot nu toe twee keer gewonnen. De opdracht was duidelijk: gelijk de … Lees meer »