Wederom overwinning voor VZOD/Victory

Geplaatst op: 29 januari 2008
Zaterdagavond 20.00 uur in Leidschendam was de wedstrijd SEV 1 – VZOD/Victory 1 gepland. Avondkorfbal, nog net geen nachtkorfbal, de vermoeidheid van de hele zaterdag zal wel in de benen hebben gezeten want het was niet het VZOD/Victory wat we de hele competitie overtuigend tegen de minderen in de poule hebben zien winnen. Speelde VZOD/ Victory de thuiswedstrijd nog voor een volle hal en wonnen ze de wedstrijd afgetekend met 22-6, hier was het anders.

Bijna geen mens op de tribune, en later zou ook wel blijken waarom. SEV speelt een soort van afbraakkorfbal, niet leuk om naar te kijken, maar wel om af te straffen en dat was een taak die VZOD/Victory had meegekregen. En wat ook belangrijk is; veel doelpunten, want dat kan aan het einde van de competitie belangrijk worden. Dus alles was bekend en kon de bal om 20.00 uur uitgenomen worden. Veel kansen aan de kant van VZOD/Victory, maar de overtuiging die ze al veel wedstrijden hebben laten zien ontbrak deze keer en zo kon het gebeuren dat niet het sterkere VZOD/Victory de wedstrijd opende maar SEV in de zevende minuut. Het duurde zelfs tot de elfde minuut voordat het eerste aanvalsvak van VZOD/Victory tot scoren kon komen. Het 2de aanvalsvak deed er iets minder lang over om te scoren. Na 9 minuten en twee rake afstandsschoten stond het scorebord op 1-3. Binnen 5 minuten was de wedstrijd beslist want het eerste vak wist ook twee maal te scoren, maar vlak voor rust deed SEV nog iets terug en zo werden de kleedkamers opgezocht met een kleine voorsprong voor VZOD Victory; 2-5.

Wat er allemaal in de rust werd voorgenomen kwam er in de 2de helft niet uit. SEV bleef achterverdedigen, hield het baltempo laag en legde waar mogelijk het spel stil en hield VZOD/ Victory hiermee behoorlijk uit hun spel. VZOD/Victory moest het tempo opvoeren, de bal sneller rond laten gaan, maar dit was niet de avond voor een korfbalpot met veel doelpunten. Wel 2 punten die belangrijk zijn om voor de hoogste plaats te blijven gaan.

SEV wist in de 2de helft nog twee maal op 2 doelpunten van VZOD/Victory te komen, 3-5 en 4-6, maar moest uiteindelijk het hoofd buigen. Tenslotte liet VZOD/Victory toch een keer zien dat ze makkelijk kunnen scoren want in de laatste 10 minuten werd nog 6 maal de korf geraakt en werd een uitslag van 5-11 behaald. Een wedstrijd om snel te vergeten. Je speelt niet altijd een goede pot, de slechte hebben ze nu in ieder geval gehad het kan alleen maar weer beter worden. Doelpuntenmakers deze wedstrijd Willem Mast en Martijn Vervark 3x, Bertus Buijs 2 maal, Dorien van Leeuwen, Maaike Heil en Bart Verheul ieder 1x.

De junioren speelden in IJmuiden tegen DKV. Elk punt in deze poule is belangrijk en dus was de selectie van coach Frits Vink zeer blij met de 2 punten die de einduitslag van 2-6 opleverde. Ook de directe tegenstanders wisten de punten veilig te stellen waardoor de spanning wordt opgevoerd. Zaterdag 9 februari is het erop of eronder in de thuiswedstrijd tegen Blauw Wit. Deze wedstrijd start om 14:45 in de Proosdijhal te Kudelstaart. Alle uitslagen van afgelopen zaterdag: SEV 1-VZOD 1: 5-11, VZOD 3-ZKC '31 5: 9- 7, DKV A1-VZOD A1: 2- 6, De Vinken B1-VZOD B1: 13- 3, Tempo C2-VZOD C1: 4- 3, Atlantis D1- ZOD D1: 8- 8, VZOD D2-Oosterkw. D1: 6- 2, Waterland E1-VZOD E1: 2- 1,VZOD F1- ZKV F1: 13- 0, VZOD F2-KIOS F1: 1- 3.

Zaterdagavond 20.00 uur in Leidschendam was de wedstrijd SEV 1 – VZOD/Victory 1 gepland. Avondkorfbal, nog net geen nachtkorfbal, de vermoeidheid van de hele zaterdag zal wel in de benen hebben gezeten want het was niet het VZOD/Victory wat we de hele competitie overtuigend tegen de minderen in de poule … Lees meer »