Atalante D3 wint eerste wedstrijd

Geplaatst op: 28 januari 2008
Aan het begin van het seizoen werd gestart met een nieuw team in een hogere klasse. Er was dan ook ingecalculeerd dat er wel wat wedstrijden verloren zouden worden. In de eerste helft van de competitie waren er dan ook alleen verliespartijen, maar werden er af en toe wel wat puntjes gepakt. Na een aantal teamtrainingen werd op vrijdag 25 januari jl. de eerste wedstrijd van dit seizoen door het derde damesteam van Atalante gewonnen. Met 2 uitvallers werd het toch nog een wedstrijd met een mooi einde.

De eerste set werd gestart met Wilma den Boer, Martine de Graaff, Nicolle van Vliet, Malou de Vries, Denise van der Laan en Kim van Westrop. Er werd niet lekker gespeeld. De pass kwam niet aan met als gevolg dat spelverdeelster Wilma den Boer er niets mee kon en er dus niet lekker aangevallen kon worden. De hele set werd er gerommeld. Toen Nicolle van Vliet aan het einde van de eerste set ook nog uitviel met een knieblessure, werd het tij niet meer gekeerd. De set werd verloren, 13-25.

Ook de tweede set werd er gerommeld. Het liep allemaal niet zoals het hoort te lopen en halverwege de set viel Kim van Westrop uit met een elleboogblessure. De twee reservespeelsters van junioren meisjes A, Mariska van der Spoel en Tanja van Eijk mochten vanaf deze set hun kunsten vertonen, maar ook deze set werd verloren, 18-25.

Met een 2-0 achterstand werd met z’n zessen begonnen aan de derde set. Geen wissels meer, dus nu moest het gebeuren. En op de een of andere manier was dat het breekpunt. Er was veel servicedruk, de pass ging lekker lopen en daardoor kon er weer aangevallen worden. Iedereen stond goed op z’n plek en er werd heel relaxed gespeeld. De derde en vierde set werden met gemak gewonnen. 25-17 en 25-14.

En dan moet er nog een vijfde set gespeeld worden. Er werd opnieuw getosst en de dames kregen van coach Erik Verbruggen de opdracht mee zo door te blijven spelen en te vechten voor elke bal. Deze set verliep zoals de derde en de vierde, veel servicedruk, goede passes en mooie aanvallen. Deze set werd gewonnen met 15-10 en de eerste overwinning was een feit!

De eerstvolgende thuiswedstrijd vindt op vrijdag 15 februari a.s. om 19.30u plaats in De Boei te Vinkeveen. De dames kunnen uw steun goed gebruiken!

Aan het begin van het seizoen werd gestart met een nieuw team in een hogere klasse. Er was dan ook ingecalculeerd dat er wel wat wedstrijden verloren zouden worden. In de eerste helft van de competitie waren er dan ook alleen verliespartijen, maar werden er af en toe wel wat … Lees meer »