Superstart voor Oudenallen D2

Geplaatst op: 28 januari 2008

De eerste set begon de gastploeg sterk. Het spel van het langere team zag er solide uit en het was moeilijk de bal aan de grond te krijgen. Maar de dames van 2 twee kwamen vrij snel op gang en bleven goed bij. Er was prima serveerwerk, bijna geen enkele bal ging fout. Er werd geconcentreerd gespeeld. Lange spannende rally’s resulteerden in het begin nog in het voordeel van Soest maar allengs wisten de gele leeuwen vat op de tegenstanders te krijgen. Vooral de sterke service van Natalie Jansen op een aantal mindere passers achterin scoorde punten. In de rally’s echter bleef het lastig de gaten te ontdekken en met grote energie werden de lange mooie duels afwisselend door beide teams gescoord. Tot het eind van de set bleef het spannend en met 25-21 won de Oudenallen equipe de eerste set. Het was alsof we de wedstrijd hadden gewonnen, zo’n ontlading en vreugde was er na die eerste set.

De volgende set liep het als een trein. Sovoco was duidelijk verrast door het felle spel van die nummer 10 en probeerde bij te blijven. Dat lukte ook wel, maar Atalante bleef verrassen. Verdeler Jet Feddema kon de bal door de steeds meer nauwkeurige pass op allerlei posities goed kwijt. De kleine korte ballen door het midden werd schijnbaar makkelijk afwisselend in geslagen of met een prikbal over het blok gescoord door Joke Ruizendaal en Loes Kuijper. Op de buitenkant wisselde Natalie Jansen de harde aanval mooi af met de geplaatste ballen in de hoeken en Tineke van Oudenallen draaide zowel in de aanval als achterin erg goed en ze groeide enorm in de wedstrijd. Ook diagonaalspeler Inge Bakker zat super in haar spel, als stofzuigert en snelle felle aanvaller was ze bijzonder verdienstelijk voor het team. Over team gesproken, het was erg sterk om te zien hoe de meiden samenspeelden. Ballen werden gedecideerd gespeeld en in iedere rally werd waar nodig duidelijk geroepen en overgenomen. Mooie reddingen, passes, verdeelwerk en aanvallen, echt super inspirerend voor elkaar en mooi om te zien voor het publiek. Kortom, echt supersterk spel!! De werkset eindigde met 25-22, wederom in het voordeel van Atalante. Weer juichen natuurlijk!

Maar het was nog niet klaar. De derde set volgde en het teamwork ging door. Hier en daar slopen er wat slordigheidjes in maar het goede spel bleef. Soms waren er erg lange afmattende rally’s maar de spirit bleef. Aan het eind in de 20 was het zeer spannend. Soest was taai en Atalante was taai. Maar na 24-24 was het de gastploeg die met 25-27 de set pakte.

Ietwat teleurgesteld vervolgden de dames set 4. Tekenen van vermoeidheid tekenden deze set. Foutjes in de service en de verdediging kwamen steeds vaker terug en sommige ballen werden onterecht voor elkanders neus weggepakt. Het middengat was ineens reusachtig geworden en de slagroomsoestjes scoorden keer op keer terwijl de Vinkeveense dames als aan de grond genageld het nakijken hadden. De frisheid van Petra de Bruin en Annemarie Bakker kon de partij helaas niet keren. Alsof bij een schaatswedstrijd te vroeg gepiekt of bij het biljarten na een mooie stoot niet goed overgehouden werd het een 16-25 verlies.

Dan de 5de set. Nog een keer probeerden de Vinkeveensen zich op te laden maar al snel liep Sovoco een aantal punten uit die we niet meer bijhaalden. Het kaarsje was stilletjes uitgegaan en er werd met 15-10 verloren. Ondanks het 2-3 verlies kunnen de dames terugkijken op een supermooie drie eerste sets van de wedstrijd, en houden toch weer 2 punten in het Vinkeveense. Deze week is er geen wedstrijd, op 8 februari spelen de dames uit tegen de nummer 1 in Nederhorst.

Sovoco uit Soest was de tegenstander van Oudenallen D2 op vrijdag 25 januari. Het was een mooie thuisavond in de Boei. De dames uit Soest staan op een 5de plek en Atalante op nummer 10 maar duidelijk op de weg terug naar mooi en lekker volleybal. De eerste set begon … Lees meer »