Atalante Dames 1 verslaan Omniworld

Geplaatst op: 28 januari 2008
In een gedurfde opstelling begonnen de dames 1 van Atalante gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame tegen het laag geklasseerde Omniworld uit Almere. De uitwedstrijd werd redelijk makkelijk gewonnen maar toch werden niet alle punten naar Vinkeveen mee teruggenomen. Aangezien de dames op dit moment bezig zijn met een goede reeks, was de hoop voor de wedstrijd uitgesproken om een keer alle 5 de punten in Vinkeveen te behouden.

Zoals dus al gemeld begon coach Sjaak Immerzeel met een verrassende opstelling.

Vorige week werd het hoog geklasseerde Forza verslagen met enthousiasme en het beste volleybal dit seizoen vertoond. Veel werd toen gebruik gemaakt van de routine en kracht gebracht door Irma Schouten en Janine Konemann. Deze week werd echter gekozen voor de jonge onbevangenheid. Spelverdeelster Laura Kuijl en de jonge buiten aanvalster Lotte Scheurs kregen de kans om hun kunsten te vertonen.

De eerste set werd zenuwachtig begonnen. De vaste lijnen waren een beetje zoek en Omniworld kon goed bijblijven. En goede service druk leverde het broodnodige gaatje met de eveneens jonge ploeg uit Almere. De voorsprong zorgde ervoor dat de spanning van de Vinkeveense dames afviel en deze begonnen enthousiast te volleyballen. Met ruime voorsprong werd de eerste set afgesloten.

De tweede set werd begonnen zoals de eerste was geëindigd. Met enthousiasme en teamspirit werd de ploeg uit Almere totaal overbluft. Vooral op de slim geplaatste aanvallen moesten de Omniworld dames het antwoord schuldig blijven. Maar ook de service was goed verzorgd en zo liepen de dames snel uit en kwam de set winst geen moment in gevaar.

De derde set waren de Atalante dames op stoom. De verwerking van de eerste service maakte dat Omniworld op voorsprong kwam maar deze werd snel teniet gemaakt. Er werd hard geknokt voor elke bal en ondanks de hard geslagen ballen van de Almerense dames werd er bijna geen bal direct gescoord. De vinkeveense dames miste wat slagkracht in vergelijking met hun tegenstander maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door de goede spelverdeling en de slimme aanvallen. Vooral de buitenkant scoorde veelvuldig met mooie afwisselende aanvallen. Dit resulteerde dan ook in een zeer groot verschil 25-11

De vierde set werd weer begonnen met dezelfde basisopstelling. Er werd weer een gat geslagen door een goede service aan Almerense kant. Maar in tegenstelling tot de eerdere sets kwamen de dames uit Vinkeveen niet meer in hun spel. Halverwege de set werden Irma Schouten en Janine Konemann gebracht om het tij te keren. De spirit kwam weer in het team. Een goede service serie van Irma Schouten bracht het team bijna op gelijke hoogte. Helaas kwam het allemaal te laat en werd de wedstrijd afgesloten met een verlies in de laatste set 26-28.

De volgende wedstrijd is uit in Amsterdam tegen het eveneens laaggeplaatste U.v.O.

In een gedurfde opstelling begonnen de dames 1 van Atalante gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame tegen het laag geklasseerde Omniworld uit Almere. De uitwedstrijd werd redelijk makkelijk gewonnen maar toch werden niet alle punten naar Vinkeveen mee teruggenomen. Aangezien de dames op dit moment bezig zijn met een … Lees meer »