Hertha pakt punten tegen DWSV

Geplaatst op: 28 januari 2008
In de eerste wedstrijd na de winterstop heeft SV Hertha uit Vinkeveen drie belangrijke punten aan haar totaal toegevoegd na een zwaarbevochten zege op DWSV: 1-0.

Na de afgelasting van vorige week tegen JSV was deze thuiswedstrijd van extra belang, omdat tegenstander DWSV twee punten onder Hertha stond voor aanvang van de wedstrijd. Dit had ermee te maken dat de Utrechtse ploeg voor de winterstop tegen Laren ’99 een niet speelgerechtigde speler had opgesteld en zodoende 3 punten in mindering kreeg.

Op deze gure zondagmiddag met een straffe wind begon Hertha matig aan de wedstrijd. Afgezien van een uithaal op de lat van Erik Post, na verlengen van Wessel Maijer, wisten de Vinkeveners geen grip te krijgen op de tegenstander. Het middenveld kon de potentiële man-meer situatie niet creëren en de ploeg leed teveel balverlies om aanspraak te maken op de voorsprong. De bezoekers daarentegen profiteerden van het stroeve spel van de thuisploeg en gingen een stuk doelgerichter te werk. Met name de geblokte spits was erg gevaarlijk en het was aan doelman Voorbij en enkele goede intercepties van Lars Overzee te danken dat de 0-0 nog op het scorebord stond. Ook de paal bracht nog een keer redding voor Hertha.

In de rust probeerde coach Bergsma het nodige om te zetten door Van Breukelen en V/d Broek te wisselen voor Mollers en Peter Post. Aanvoerder Sedney ging een linie naar achteren spelen en Hertha kreeg inderdaad de grip op het middenveld te pakken. Dit leverde niet direct grote kansen op, maar de druk ging duidelijk de andere kant op.

Eerst was het Jorg Landwaart die de bal in kansrijke positie net iets te kort teruglegde, waardoor er niet genoeg aangesloten kon worden. Hetzelfde gold voor Aarsman na een snel genomen vrije trap en een goede actie op de achterlijn. Hij wist de bal niet goed voor te krijgen en de brilstand bleef dus staan.

Na 70 minuten spelen wist Maijer via een vermeende overtreding Erik Post te bereiken, die de bal vasthield en Landwaart aan de linkerkant van het veld bediende. Hij speelde zijn directe tegenstander uit en legde goed breed op de meegelopen Peter Post, die droog raak schoot in de verre hoek: 1-0. Deze treffer was op dat moment verdiend en het betekende eigenlijk direct het einde voor DWSV.

De Utrechters gingen nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar haalden zichzelf uit de wedstrijd door in sommige situaties het hoofd te verliezen. Eerst kon de aanvoerder zich niet beheersen en hij mocht na twee keer geel gaan douchen. Hetzelfde gold voor de ingevallen spits, die Klesman natrapte en direct werd weggestuurd.

Na enkele minuten blessuretijd floot de arbiter af en de drie punten bleven op de Molmhoek, waardoor Hertha wat afstand neemt van DWSV en Laren, die hun onderlinge wedstrijd opnieuw gaan spelen. Ook concurrent SVF wist te winnen en daardoor te stijgen op de ranglijst. Al met al heeft Hertha afgelopen weekend goede zaken gedaan op de ranglijst en zal het nodige vertrouwen hebben getankt voor de laatste acht wedstrijden van de competitie.

Aanstaande zondag is Hertha vrij en zal er geoefend gaan worden, waarna het weekend erop UTS in Utrecht wacht. Deze wedstrijd eindigde eerder dit seizoen in Vinkeveen in 2-2. De aftrap zal 14.00 uur plaatsvinden.

In de eerste wedstrijd na de winterstop heeft SV Hertha uit Vinkeveen drie belangrijke punten aan haar totaal toegevoegd na een zwaarbevochten zege op DWSV: 1-0. Na de afgelasting van vorige week tegen JSV was deze thuiswedstrijd van extra belang, omdat tegenstander DWSV twee punten onder Hertha stond voor aanvang … Lees meer »