Winst Unitas/Schadenet op directe concurrent Allides

Geplaatst op: 28 januari 2008
Op maandag 21 januari jl. kregen de mannen van Unitas/Schadenet de heren van Allides H3 op bezoek. De gasten uit Haarlem stonden op de vierde plaats en na de afgelopen twee nederlagen van de Mijdrechtenaren tegen de nummers 1 en 2 uit de competitie was dit de derde topper op rij. Wel was het zaak weer eens een winstpartij te pakken om niet te ver achterop de kopposities te raken en zo gelijk ook de derde positie op de ranglijst te verdedigen.

De basisopstelling week iets af van de ‘standaard’ opstelling. Doorgaans begint Robert van der Meer als ‘diagonaal speler’, maar deze keer werd gekozen om Joost Woerden op deze positie in te zetten. Door zijn lengte hoopt Unitas/Schadenet meer rendement uit deze positie te krijgen.

Verder werd gestart met Jeroen Kraakman als vaste spelverdeler, John van Schepppingen en Maarten Meulemans als hoofdaanvallers en Johan Samson en Ruud Stark als middenaanvallers.

Opvallend bij Allides was dat één speler als libero - dit is een gespecialiseerde verdediger - werd ingezet. Dit is één van de weinige teams in deze competitie die deze optie gebruiken.

Unitas opende de wedstrijd en al na de eerste punten bleken de Mijdrechtenaren goed op dreef te zijn. Tijdens de opslagbeurt van Joost Woerden werd Allides direct al gedwongen om bij 10-3 een time-out te nemen. Een echt effect had deze onderbreking niet. Aanvallend en verdedigend speelde Unitas/Schadenet prima en vergrootte de voorsprong zelfs tot 10 punten (13-3). Hierna kreeg Allides iets meer grip op de wedstrijd. Zo goed zelfs dat ze vanaf de stand 19-8 er maar liefst 9 punten op rij konden scoren. De Mijdrechtenaren had in deze fase geen controle over de service pass en de aanvallen. Er ontstond zelfs een lichte paniek toen de opgebouwde voorsprong als sneeuw voor de zon verdween. Na de tweede time-out (bij 19-17) werd de negatieve spiraal onderbroken en keerde de kansen pas weer. Tot het einde van de set bleef Unitas/Schadenet op voorsprong en won dan toch uiteindelijk de eerste set met 25-21.

Het rendement van de ‘diagonaal’ positie door Joost viel in goede aarde De opstelling voor de tweede set bleef dan ook ongewijzigd. In deze tweede set opende Allides weliswaar de score. Snel nam Unitas/Schadenet echter weer het initiatief over. Het niveau was goed en de aanvallen waren meer gevarieerd. Ook in verdedigend opzicht had Unitas/Schadenet zijn zaakjes op orde. Uiteindelijk won Unitas ook de tweede set met 25-17.

In de derde set kwam Ricardo Angulo Velez in de plaats van spelverdeler Jeroen Kraakman. Ook zal hij in de volgende wedstrijd als spelverdeler optreden. Met de wisseling in deze wedstrijd was het de bedoeling dat de spelers op elkaar ingespeeld raken en men minder afhankelijk is van de ene vaste spelverdeler. In de beginfase gaat het tot de stand 5-3 vrij goed. Hierna werden er een aantal onnodige fouten gemaakt in de passing en afwerking. Gelukkig voor de Mijdrechtenaren duurde dat niet te lang. Bij de stand 6-7 werd de vorm weer gevonden en scoorde Unitas/Schadenet maar liefst 8 punten op rij. Een wissel en time-out aan de zijde van Allides mocht niet meer baten. Tot het einde toe bleven de Mijdrechtenaren geconcentreerd spelen en wonnen uiteindelijk met maar liefst 25-14.

De opstelling met spelverdeler Angulo bleef hij ook in de vierde set gehandhaafd. In deze laatste set kwam Robert van der Meer op een nieuwe positie als buitenaanvaller in de plaats van John van Scheppingen. Helaas verliep de laatste set niet zoals gehoopt. Allides kwam op voorsprong en gaf deze niet uit handen. Unitas/Schadenet bleef tegen een achterstand aan kijken, maar het was niet allemaal kommer en kwel bij de Mijdrechtenaren. Ook waren er weer mooie aanvallende en verdedigende momenten. Maar Unitas/Schadenet kon door het eigen onrustige spelbeeld niet het verschil maken. Via time-outs bij 7-11 en 13-17 was het uiteindelijk Allides die de set met 20-25 naar zich toe kon trekken.

Met deze 3-1 zege op de naaste concurrent staan Unitas/Schadenet steviger op de 3e plaats. Wel is het qua koppositie afhankelijk van extra puntverlies van de beide koplopers.

De volgende wedstrijd is op vrijdag 1 februari om 21.15 uur in De Sporthoeve te Badhoevedorp tegen Kombijsport H1.

Op maandag 21 januari jl. kregen de mannen van Unitas/Schadenet de heren van Allides H3 op bezoek. De gasten uit Haarlem stonden op de vierde plaats en na de afgelopen twee nederlagen van de Mijdrechtenaren tegen de nummers 1 en 2 uit de competitie was dit de derde topper op … Lees meer »