Puntje te kort voor Vinken

Geplaatst op: 28 januari 2008
Men sprak in de wandelgangen al van een degradatieduel; Vinken tegen Bolnes uit Ridderkerk. Een belangrijk duel want beide ploegen hebben de punten hard nodig. Bij winst komt Vinken weer op gelijke hoogte met Bolnes, bij verlies wordt het gat wel erg groot. Vorige week behaalde het eerste een knap punt tegen koploper HKC, dus met vertrouwen gaan we de wedstrijd in.

Vinken komt moeilijk tot scoren
Bolnes begint goed met de drie eerste doelpunten van de wedstrijd. Pas na tien minuten maakt Vinken haar eerste doelpunt met een strafworp van Arjan Kroon, 1-3. Aanvoerder Arjan Kroon speelt met Angela Sloesarwij, Peter Koeleman en Susanne de Wit in het vak. Veel tijd om nog een Vinken doelpunt te scoren krijgen ze niet, want ook Bolnes krijgt een strafworp en mist deze niet, 1-4. Peter Kooijman scoort als eerste uit het andere vak, een afstandsschot, 2-4. Samen met Mariska Meulstee, Pascal Kroon en de invallende Helene Kroon staat hij in het eerste aanvalsvak. Het Vinkenteam gesponsord door Fortis Bank heeft moeite om te scoren. Er zijn meerdere aanvallen nodig om tot een doelpuntje te komen. Bij Bolnes daarentegen lijkt het heel gemakkelijk te komen, ze scoort direct 2-5. Arjan Kroon benut een mooie vrije bal, maar dan neemt Bolnes het direct over met twee keer scoren. De stand is dan 3-7. Susanne scoort het vierde doelpunt voor De Vinken. Met nog zeven minuten spelen in de eerste helft lijkt het wel of de korf is dicht gemetseld. Alle ballen gaan net langs of stuiteren er weer uit, het zit Vinken niet mee. Bolnes scoort nog twee keer voor de rust, zodat de teams met 4-9 de rust in gaan.

Vinken komt langzaam op gang
Vijf doelpunten verschil is veel maar overbrugbaar. Helaas begint de tweede helft niet goed voor De Vinken door een strafworp tegen, 4-10. Bij de stand van 5-11 en nog bijna 20 minuten spelen, komt de Vinkentrein eindelijk goed op gang. Bolnes scoort niet meer in de wedstrijd. En het Fortis Bank team lijkt eindelijk te weten hoe ze moet scoren. Echt gemakkelijk gaat het nog niet, maar Vinken is degene die doorzet. Helaas is zes doelpunten verschil te veel om in korte tijd weg te werken. Hoewel in de laatste minuut haalt Vinken nog wel een leuke stunt uit door twee keer te scoren en de stand uit te laten komen op 10-11. Een knappe prestatie in de laatste minuten. Nog zes wedstrijden te gaan voor Vinken die er nu hard aan moet gaan trekken om degradatie te voorkomen.

Men sprak in de wandelgangen al van een degradatieduel; Vinken tegen Bolnes uit Ridderkerk. Een belangrijk duel want beide ploegen hebben de punten hard nodig. Bij winst komt Vinken weer op gelijke hoogte met Bolnes, bij verlies wordt het gat wel erg groot. Vorige week behaalde het eerste een knap … Lees meer »