Scheidsrechter nekt fair play wedstrijd Atalante H1

Geplaatst op: 21 januari 2008
Na de mooie 3-1 overwinning vorige week op de nummer 5, Nederhorst, speelden de Muldermannen vrijdag 18 januari uit tegen Gemini H3 uit Hilversum dat een plek hoger dan de Vinkeveners op de nummer 10 stond. Een tegenstander dus waar goede kansen lagen om van te winnen en uit de huidige degradatiezone weg te komen. Het Vinkeveense team is zwaar onderbezet en moet voor iedere wedstrijd een beroep doen op de heren van het tweede team. Helaas is het vaak zo dat beide herenteams veel wedstrijden gelijktijdig spelen, en bij uitwedstrijden meestal ook in verschillende zalen. Superspelers en oud H1 spelers Erik Verbruggen en Bas van der Lubbe gingen echter mee naar Hilversum en zo stond een sterke 7-mans formatie aan de meet.

Het team startte voortvarend. Het ging gelijk op en het was vooral Bas van der Lubbe die bijna 100% wist te scoren via de middenpositie. De mannen uit Hilversum waren echter met de zelfde missie vertrokken en trokken in die eerste set aan het langste eind met 25-19. De tweede set gaf een zelfde beeld. Goed volleybal van beide zijden met sterke persoonlijke staaltjes van alle spelers. Helaas weer net niet genoeg, 25-20.

In de derde set gebeurde heel veel behalve fair play volleybal. De scheidsrechter “van het huis” nam een dubieuze beslissing tegen de Vinkeveense mannen en de fanatieke Atalante spelverdeler liep murmelend terug naar zijn plek. Kennelijk werd de scheidsrechter daardoor getriggerd en de opvolgende rally’s werden in het nadeel van Atalante beslist. Het thuispubliek maande de Vinkeveense ploeg zich rustig te houden, ze hadden blijkbaar ervaring met deze zeer twijfelachtige fluiter. De ene beslissing was nog extremer dan de andere. Na zoveel onrecht wendde aanvoerder Robert Hardeman zich wederom tot de scheidsrechter die tot overmaat van ramp zowel een gele als een rode kaart ontving en het veld dus moest verlaten. De set ging verloren met 12-25.

In de laatste set hebben de mannen met z’n zessen gevochten voor wat ze waard waren, gemotiveerd door de vele onterechte beslissingen. Met 26-24 werd de set gepakt, dat was de enige eer die nog te behalen viel. Protest is aangetekend op het wedstrijdformulier, de vraag is natuurlijk of de mannen er een 3-2 uit hadden kunnen slepen.

Volgende week spelen de gemotiveerde mannen thuis in de Boei tegen het vierde team van Gemini dat bovenaan in de poule staat.

Na de mooie 3-1 overwinning vorige week op de nummer 5, Nederhorst, speelden de Muldermannen vrijdag 18 januari uit tegen Gemini H3 uit Hilversum dat een plek hoger dan de Vinkeveners op de nummer 10 stond. Een tegenstander dus waar goede kansen lagen om van te winnen en uit de … Lees meer »