Atalante D1 op karakter naar de overwinning!

Geplaatst op: 21 januari 2008
Onbevangen begon dames 1 van Atalante gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame tegen het sterke en hoog in de competitie geklasseerde Forza uit Hoogland. De eerste ontmoeting met dit team werd eigenlijk makkelijk verloren en er werd dus niet op punten gerekend. Toch had trainer Sjaak Immerzeel van tevoren al gezegd dat er wel eens rare dingen konden gebeuren vanavond.

Janine Könemann werd in de eerste set als spelverdeler binnen de lijnen gebracht. Wissels en tevens belangrijk support werd verricht door Lotte Schreurs, Laura Kuijl en Nancy Schockman (blessure). Door het onbevangen en beheerste spel in de eerste set, konden de meiden van Atalante al snel van een voorsprong genieten. Na een nuttige time-out van de tegenstander kwamen beide teams weer op gelijke hoogte. De punten bleven verdeeld en zo werd het 13-13 en even later 19-19. Op die laatste stand bleken de dames van Atalante er nog een schepje boven op te doen en de stand op 22-19 te brengen. Forza dacht weer slim te zijn en een time-out te nemen, maar deze keer mocht het niet baten en Atalante pakte met een harde smash van Irma Schouten de eerste set!

Na een enorme motivatie boost van de eerste set voelde Atalante dat er meer in zat! Er werd dan ook met dezelfde opstelling begonnen als in de eerste set, om het vertrouwen even vast te houden. Dit bleek een goede zet te zijn geweest, want Inge Tanja, Mirjam van der Strate, Carin van Tellingen, Suzan Heijne en Irma Schouten werden goed gevarieerd aangespeeld waardoor veel direct werd gescoord en steeds een voorsprong van een aantal punten werd behouden. In de eindfase van de set kwam Forza toch nog een beetje terug van 21-16 naar 21-19 maar door de service van Janine Könemann werd de set uitgeserveerd.

Na toch al twee slopende sets begon Atalante nog steeds met dezelfde opstelling. Alhoewel de set goed werd begonnen met een 7-2 voorsprong werd het na een time-out van Forza toch al snel weer 9-8. Forza werd steeds sterker en door het slordige spel van Atalante begon er een achterstand te ontstaan. Deze achterstand werd alsmaar groter van 13-11 naar 21-13. Op deze laatste stand werd spelverdeelster Laura Kuijl ingebracht om misschien het tij nog te keren. Er werd nog even geknokt en er kwam nog een prachtige ace uit van Carin van Tellingen en Atalante kwam tot 21-15 maar kon het spel niet maken en verloor uiteindelijk met 25-16.

Nu Atalante op de neus was getikt voor het ongeconcentreerde en slordige spel van de derde set stonden de meiden weer vol motivatie om toch die 3-1 eruit te slepen. Weer werd er met de beginopstelling gestart. En ook in de vierde set kon Atalante een voorsprong creëren door de niet te vergeten goeie passen van Marlieke Moen die vaak netjes de spelverdeelster bereikten. Ook in deze set werd er weer een time-out ingelast door de tegenstander en Atalante bleek daar erg gevoelig voor te zijn en liet Forza weer terugkomen tot 8-8. Na de stand van 12-12 nam Forza weer de overhand en maakte het spel in deze set. Net als in de derde set werd er nog geprobeerd met Laura Kuijl binnen de lijnen de set naar zich toe te trekken op een achterstand van 22-17. Ook deze keer faalde het team om nog terug te komen en verloor de vierde set met 25-22.

Atalante voelde dat de overwinning nabij was, maar dat ze zich echt over de vermoeidheid heen moest zetten en zich met z’n allen moest herpakken om die laatste set en dus de wedstrijd toch te winnen. De opstelling was weer hetzelfde en de meiden zaten er al aardig doorheen. De punten werden dan ook te makkelijk weggegeven in de beginfase waardoor het al snel 8-3 werd. Deze stand bracht Atalante aan het nadenken en met een enorm support van de omstanders en het karakter van de dames in het veld vochten ze zich terug naar een 8-8 stand. Nu was het erop en erover. Forza bleek in te storten en hoopte op een ommekeer met een time-out, deze keer echter trok Atalante zich er niets van aan en stoomde naar een super overwinning van 15-13!

Dames 1 van Atalante ziet nu weer aardig de aansluiting met de top van het klassement en hoopt op jullie steun op vrijdag 25 januari in de Boei waar ze het zullen opnemen tegen VC Omniworld dames 1.

Onbevangen begon dames 1 van Atalante gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame tegen het sterke en hoog in de competitie geklasseerde Forza uit Hoogland. De eerste ontmoeting met dit team werd eigenlijk makkelijk verloren en er werd dus niet op punten gerekend. Toch had trainer Sjaak Immerzeel van tevoren … Lees meer »