De Vinken2 af met concurrent

Geplaatst op: 21 januari 2008
Afgelopen zaterdag 19 januari speelde het door het Veensteker gesponsorde team van de Vinken uit tegen Fluks 2 in Noordwijk. Het was een erg belangrijke wedstrijd. Fluks 2 en Vinken 2 deelde de koppositie na 7 wedstrijden. Fluks had de eerste wedstrijd van het zaalseizoen tegen De Vinken 14-11 verloren, terwijl Vinken tweemaal gelijk speelde tegen Veloticas en Luno.

Vorige week werd er een knappe overwinning op medekoploper Fiducia geboekt. Vandaag dus de tweede concurrent. Na een rust stand van 5-5 wist De Vinken te winnen met 7-12. Hierdoor staat De Vinken los aan kop.

Gelijkopgaande eerste helft.
In een kleine Noordwijkse sporthal begon De Vinken formatie in de volgende opstelling:

Het aanvalsvak bestond uit Helene Kroon, Martine Koedijk, Rogier Schoenmaker en Ruud Oussoren. In de verdediging begonnen Joyce Kroon, Annelies Bobeldijk, Kelvin Hoogenboom en aanvoerder Marcel Sint Nicolaas. Op de reservebank zaten Ingrid Hagenaars, Hein Aafjes en Elisa Rozendaal.

Na het beginsignaal schoot Fluks snel met een afstandschot het eerste doelpunt van de wedstrijd binnen. De Vinken beantwoorde dit met een schot achter de korf van Rogier Schoenmaker. Na 2-2 liep De Vinken twee doelpunten uit. Fluks haalde deze achterstand in. Aanvallen kwamen ver van de korft uit, waardoor de scoringskansen werden verkleind. In de tweede helft zouden de ruimtes beter moeten worden belopen om zo op de beter scoringsposities te komen. Met een gelijke stand van 5-5 gingen we de rust in. Het kon nog alle kanten op in de tweede helft, maar er was absoluut vertrouwen om de wedstrijd positief te beëindigen.

Als team vecht De Vinken zich naar de overwinning.

Wat de eerste helft nog ontbrak was het afmaken van de kansen. Verdedigend had De Vinken de zaak goed op orde. Vanuit de korf werd er goed geroepen en de ballen werden in de afvang goed onderschept. Na de rust scoorde Kelvin Hoogenboom een afstandschot wat de stand op 5-6 bracht.

Het antwoord van Fluks liet niet lang op zich wachten waardoor het weer gelijk stond. Reacties op de scheidsrechter maakte de spanning voelbaar, het waren tenslotte belangrijke punten voor de koppositie, die behaald konden worden.

De Vinken scoorde belangrijke doelpunten in deze fase van de wedstrijd. De Vinken liep uit naar een voorsprong van 6-9. Fraai was de doorloopbal van Marcel Sint Nicolaas. Fluks scoorde wel de 7-9 maar de Vinken bleven scoren met onder meer strafworpen van Helene Kroon. Doordat iedereen zijn taak goed vervulde in de vakken werd de weerstand van Fluks gebroken. Het laatste doelpunt van De Vinken was een kansje van Kelvin Hoogenboom, dit bracht de eindstand verdient op 7-12.

De Veensteker-equipe heeft het kampioenschap nu weer in eigen hand. Na de overwinning op Fiducia en nu op Fluks staat De Vinken 2 eerste, met twee punten voorsprong op beide teams.

Scores in deze wedstrijd kwamen van Helene Kroon (3), Rogier Schoenmaker, Kelvin Hoogenboom en Ruud Oussoren (allen 2), Annelies Bobeldijk, Marcel Sint Nicolaas en Martine Koedijk (allen 1). Alle reserves bedankt!

Aanstaande zaterdag speelt De Vinken 2 thuis tegen Madjoe 2 uit Rijnsburg. De uitwedstrijd in Rijnsburg verliep zeer moeizaam, maar werd toen wel gewonnen, de uitslag was toen 11-14. De thuiswedstrijd begint om 16.00 in de Boei, te Vinkeveen. Publiek is natuurlijk weer van harte uitgenodigd!

Afgelopen zaterdag 19 januari speelde het door het Veensteker gesponsorde team van de Vinken uit tegen Fluks 2 in Noordwijk. Het was een erg belangrijke wedstrijd. Fluks 2 en Vinken 2 deelde de koppositie na 7 wedstrijden. Fluks had de eerste wedstrijd van het zaalseizoen tegen De Vinken 14-11 verloren, … Lees meer »