Altantis 1 verliest weer nipt

Geplaatst op: 21 januari 2008
Afgelopen zaterdag speelde het door FORTIS gesponsorde Atlantis 1 de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar tegen DOS uit Westbroek. De eerste wedstrijd van de zaalcompetitie werd uit al met 8-5 van hen verloren, desondanks overheerste het gevoel binnen de ploeg dat er van deze tegenstander gewonnen kon worden. De kansen op handhaving in de derde klasse slinken met de week. DOS was een van de tegenstanders waar punten tegen gehaald hadden kunnen worden, maar helaas stond de ploeg uit mijdrecht weer met lege handen na het laatste fluitsignaal, de wedstrijd ging verloren met 12-13.

Atlantis begon in de basisopstelling waarin nu al een paar weken gespeeld wordt: Jacco van Koeverden Brouwer, Mark Goverse, Eline Laaper en Chantal Poolman in de eerste aanval en Jelmer Steen, Pim de Munter, Kim Stolk en Lisanne van Doornik in de eerste verdediging. Waar normaal gesproken de score het zwakke punt is van de FORTIS ploeg, werd deze wedstrijd aanvallend zeer goed begonnen. In de eerste helft werden af en toe fantastisch mooie aanvallen laten zien waardoor ook de score volgde. De verdediging was echter niet scherp, hoewel dit normaal gesproken een sterk punt is, werden er te veel foutjes gemaakt onder de korf waardoor kleine kansen werden weg gegeven en ook strafworpen werden veroorzaakt. Na een gelijk opgaande, doelpuntrijke eerste helft ging Atlantis 1 met een 10-9 voorsprong de rust in.

In de tweede helft van de wedstrijd was de verdediging een stuk scherper wat resulteerde in minder tegendoelpunten. De ploeg zelf kreeg ook meer moeite de weg naar de korf te vinden, waardoor soms iets te gehaast gespeeld werd en niet de beste kansen genomen werden. Maar ook de uitgelezen kansen werden in de tweede helft gemist. In het slot van de wedstrijd werden er nog een aantal wissels gepleegd, Arjen Markus kwam voor Jelmer Steen en Auke v/d Zijden en Masha Hoogeboom kwamen voor Jacco van Koeverden Brouwer en Eline Laaper. De wissels konden helaas ook de wedstrijd niet ombuigen, het bleef gelijk opgaan tot in de laatste seconde waarin Atlantis met 1 punt achterstand nog een strafworp mee kreeg. Helaas werd ook deze gemist.

Na dit verlies blijft alleen ESDO nog over als concurrent in de strijd tegen degradatie. Over 2 weken zal tegen hen gespeeld worden in sprothal de Phoenix in Mijdrecht. Alleen bij winst houdt Atlantis een reële kans op handhaving in de derde klasse. Dus kom kijken en aanmoedigen want de ploeg heeft uw steun hard nodig.

Doelpunten deze wedstrijd kwamen van: Jacco van Koeverden Brouwer en Kim Stolk (3), Lisanne van Doornik en Jelmer Steen (2), Mark Goverse en Pim de Munter (1).

Afgelopen zaterdag speelde het door FORTIS gesponsorde Atlantis 1 de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar tegen DOS uit Westbroek. De eerste wedstrijd van de zaalcompetitie werd uit al met 8-5 van hen verloren, desondanks overheerste het gevoel binnen de ploeg dat er van deze tegenstander gewonnen kon worden. De … Lees meer »