Unitas/Schadenet moet meerdere erkennen in koploper SAS'70

Geplaatst op: 21 januari 2008

De eerste set kon Unitas/Schadenet goed tegenstand bieden tegen de koplopers uit Uithoorn. Unitas/Schadenet speelde fel en snel spel en kon punt-voor-punt uitlopen op SAS'70. Met routiniers Maarten Meulemans en Ruud Stark nog vers op de reservebank kon Unitas/Schadenet de set winnend afsluiten met 21-25.

De tweede set begon met dezelfde opstelling als de eerste set. Na een voortvarend begin (2-4 voorsprong voor de Mijdrechtenaren) kwam Unitas/Schadenet op een flinke achterstand van 8-4. Dit kwam voornamelijk omdat de harde services weliswaar goed werden opgevangen door passers John van Scheppingen en Ricardo Angulo Velez maar aan het net slecht ingeslagen werden. Halverwege deze tweede set kon Unitas/Schadenet zich weer enigszins in het spel mengen zodat de score gelijk opging. Maar tegen het einde van de set had Unitas/Schadenet geen antwoord op de harde opslag van de kant van SAS'70. Dit resulteerde in een verlies van zes punten op rij. Uiteindelijk werd deze set door Unitas/Schadenet verloren met 25-13.

De derde set werden de bankzitters Maarten Meulemans en Ruud Stark ingewisseld ten koste van John van Scheppingen en Joost Woerden. SAS'70 ging echter op volle kracht door en algauw keek Unitas/Schadenet weer tegen een achterstand aan. Unitas/Schadenet kon niet meer het felle spel van de eerste set laten zien. Weliswaar was de achterstand minder groot dan in de tweede set maar ook deze set werd verloren. Ditmaal met 25-16.

De vierde set begon wederom met een iets gewijzigde opstelling. Ditmaal werd Robert van der Meer naar de kant gehaald, zijn plaats werd ingenomen door Joost Woerden en Ricardo Angulo Velez maakte plaats voor John van Scheppingen. Deze tactische verandering verraste SAS'70 zodanig dat het moeite had met Unitas/Schadenet bij te houden. Een aantal goed opgebouwde aanvallen van Mijdrechtse zijde kon rechtstreeks op de houten vloer geramd worden. Mede hierdoor ging de stand gelijk op tot ongeveer 10-10. Daarna was het verrassingseffect weg en begon SAS'70 weer uit te lopen. Op de stand 20-17 leidde een aarzelend genomen beslissing door de scheidrechter tot veel consternatie aan de zijde van de Mijdrechtenaren. De bal werd geïrriteerd weggegooid en dat werd de arme man te veel. Hij reageerde door een gele kaart uit te delen aan Unitas/Schadenet en gaf daarmee een punt aan tegenstander SAS'70. Uiteindelijk werd ook deze set verloren door de Mijdrechtenaren, ditmaal met 25-19.

Dat maakte de eindstand compleet op 3-1. Met deze nederlaag behoud SAS'70 de koppositie in de competitie, terwijl Unitas/Schadenet zich met een derde plaats tevreden moet stellen.

Kijk voor meer informatie over de laatste wedstrijduitslagen en het programma op de website van Unitas: www.unitas-mijdrecht.nl

Afgelopen donderdagavond (17/01) speelde het eerste herenvolleybalteam van Mijdrechtse Unitas/Schadenet een uitwedstrijd in sporthal De Scheg in Uithoorn tegen koploper SAS'70. SAS'70 staat al enige weken nummer één in de competitie, Unitas/Schadenet schommelt tussen de plaatsen twee en vijf. De eerste set kon Unitas/Schadenet goed tegenstand bieden tegen de koplopers … Lees meer »