Weer goud voor Luc Verwijs uit Wilnis

Geplaatst op: 14 januari 2008

Talent Luc Verwijs lukte het in de categorie talentendivisie, het hoogst haalbare niveau in Nederland, om met grote overmacht het goud mee naar huis te nemen. Zijn vloeroefening was de moeilijkste van iedereen en werd beloond met een score van 18,35 punten. Dit was mede het gevolg van een moeilijke handstand heffen die hij vlekkeloos uitvoerde.

Pupillen Casper de Visser, Thomas Vliem en Benjamin Lakerveld kwamen uit in de categorie derde divisie niveau negen. Zij werden respectievelijk derde, zesde en negende in een groot deelnemersveld. Casper had zijn bronzen plak onder andere te danken aan een hele moeilijke voltige oefening die werd beloond met een 18,65.

In de derde ronde streden Daniel Dijkhuizen en Timo de Rijter om de medailles. Zij kwamen uit in de categorie junioren niveau 8. Na bijna de hele wedstrijd eerste en tweede te hebben gestaan, nam Daniel uiteindelijk in een spannende strijd het zilver mee naar huis en Timo het brons. Daniel had het beste cijfer aan de rekstok, 10, 05, en Timo was door moeilijke schroeven veruit de beste op vloer ( 12, 30). In dezelfde ronde werd Koen de Koning vierde in de categorie jeugd niveau 8. Het lukte Koen net niet om een medaille mee naar huis te nemen, maar zijn totaalscore van 56, 30 punten was een verbetering van 12 punten ten opzichte van de vorige wedstrijd.

De achtjarige Kees van den Brand behaalde een vijfde plaats in de categorie instap tweede divisie. In een deelnemersveld van 35 jongens was dit een behoorlijke prestatie. Zij puntentotaal was 102, 60 punten.

Nick Reijmerink werd ook vijfde in de categorie Junioren 2, derde divisie. Zijn wedstrijd verliep niet helemaal zoals hij had verwacht, maar turnde desondanks toch een goede en moeilijke vloeroefening, die met 12 punten werd beloond.

Trainers Merel Hendriks en Sandjay Tuithof kijken terug op een zeer geslaagde dag met zeer goede resultaten. Acht turners mogen op 26 januari in de finale strijden om de titel ‘beste turner van het district’.

Zaterdag 12 januari werd in Amersfoort de tweede regionale plaatsingswedstrijd gehouden, waar negen turners van VEP aan meededen. De turners hadden hier de laatste mogelijkheid om zich te plaatsen voor de districtsfinale die 26 januari in Beverwijk zal plaatsvinden. Talent Luc Verwijs lukte het in de categorie talentendivisie, het hoogst … Lees meer »