Belangrijke winst voor Vinken 2

Geplaatst op: 14 januari 2008
Afgelopen zaterdag, 12 januari, stond er voor De Vinken 2 een belangrijke wedstrijd op het programma. Na 6 wedstrijden gespeeld te hebben stond het door De Veensteker gesponsorde team namelijk gedeeld eerste met twee andere teams. Fluks uit Noordwijk had precies evenveel punten uit een gelijk aantal wedstrijden en Fiducia uit Vleuten had 2 punten minder behaald, maar zij lopen dan ook nog een wedstrijd achter op De Vinken en Fluks. Na vorige week weer de reeks van gelijke spelen te hebben doorbroken, door te winnen van Triaz, was het nu onze beurt om Fiducia te bezoeken in Vleuten. Na een 7-7 ruststand eindigde de wedstrijd in een 12-14 overwinning.

Gelijkopgaande eerste helft
Startende aanval van dit duel was: Invallende Ingrid Hagenaars, Martine Koedijk, Rudy Oussoren en Rogier Schoenmaker, die zijn rentree maakte na een blessure. Deze aanval opende de score, maar Fiducia beantwoorde dit snel met de gelijkmaker. De tweede aanval met Joyce Kroon, Annelies Bobeldijk, Marcel StNicolaas en Kelvin Hoogeboom wist echter ook weer snel te scoren met een mooie dieptebal, maar weer antwoordde Fiducia met een punt. Dit was redelijk karakteristiek voor het verloop van de eerste helft, Fiducia en De Veensteker-equipe wisselend op voorsprong. Bij rust stond alles weer gelijk en kon de wedstrijd eigenlijk weer opnieuw beginnen in de tweede helft, bij een stand van 7-7.

Spannend slotstuk
Na de rust kwam De Vinken goed uit de startblokken. Door een stuk beweeglijker aanvalsspel werden er in korte tijd enkele goede kansen gecreëerd. Dit betere spel leverde een voorsprong op van 3 punten. Hierna verslapte het aanvalsspel van het tweede echter weer iets, waardoor Fiducia wat terug kon doen. Een periode van weinig scores aan Vinkenkant brak aan en langzaamaan naderde Fiducia. Vlak voor het einde werd reserve Marja Verwoerd in het spel gebracht. Aan het einde van de reguliere speeltijd was de stand 10-11 in het voordeel van De Vinken. De wedstrijd bleek echter nog niet gespeeld te zijn, aangezien de scheidsrechter nog aangaf de wedstrijd 3 minuten verlenging te geven. In deze, uiteindelijk 4 minuten durende, verlenging behield De Vinken zijn voorsprong en liet de Vleutense formatie niet meer gelijkkomen. De verlenging verliep zeer onstuimig. Geschreeuw vanuit het veld en vanaf het publiek leverde een heuse heksenketel op. In deze heksenketel vielen nog 5 doelpunten, wat resulteerde in een 12-14 eindstand.

De Vinken kon met 2 belangrijke wedstrijdpunten weer richting Vinkeveen. Het wedstrijdspel van afgelopen zaterdag bevatte absoluut verbeterpunten, maar de tevredenheid over het resultaat die deze gewonnen wedstrijd voortbracht was echter zeer terecht. Zaterdag 19 januari staat de volgende grote wedstrijd op het programma, namelijk de returnwedstrijd uit, tegen medekoploper Fluks in Noordwijk. Hopelijk kunnen we dan weer op Vinkenpubliek rekenen. Na de wedstrijd tegen Fluks zal blijken of de koppositie nog steeds gedeeld zal zijn of dat er één team aan kop zal gaan.

De scores in deze wedstrijd kwamen van: Marcel St.Nicolaas (5), Rudy Oussoren (4), Ingrid Hagenaars (2), Kelvin Hoogeboom (2) en Martine Koedijk (1). Invallers en reserves bedankt.

Afgelopen zaterdag, 12 januari, stond er voor De Vinken 2 een belangrijke wedstrijd op het programma. Na 6 wedstrijden gespeeld te hebben stond het door De Veensteker gesponsorde team namelijk gedeeld eerste met twee andere teams. Fluks uit Noordwijk had precies evenveel punten uit een gelijk aantal wedstrijden en Fiducia … Lees meer »