Unitas Heren 1 nipt onderuit tegen Triumph H1

Geplaatst op: 14 januari 2008

De eerste set begon met een droomstart van routinier John van Scheppingen. Hij serveerde 10 punten op rij en bouwde daarmee een 11-1 voorsprong op. Helaas verdween deze voorsprong daarna weer als sneeuw voor de zon zodat het vanaf 14-12 weer spannend werd. Unitas/Schadenet ging echter vanaf dat moment weer met power spelen. Bij zowel in de rallypass, als de aanval en het blok werd weer attent gespeeld. De eerste set werd met dan ook met grote overmacht gewonnen, stand: 25-16.

Vanaf de tweede set werd tegenstander Triumph wakker. De tegenstand werd groter en daardoor kwam Unitas/Schadenet meteen op achterstand. Het matige spel dat de Mijdrechtse formatie in deze fase van de wedstrijd liet zien maakte het onmogelijk de opgelopen achterstand ongedaan te maken. Door de koppen tijdens de time-outs bij elkaar te steken lukt het toch nog om een flinke vuist te maken. Echter zonder eindresultaat van met een sprintje van 3 punten op rij won Triumph de tweede set met 21-25.

In de derde set werd libero Robert van der Meer gewisseld voor Ricardo Angulo Velez en Maarten Meulemans maakte plaats voor passer Bert Polman. Met deze opstelling kon Unitas/Schadenet goed tegenstand bieden aan de Hillegommers die nu vol op stoom waren. Hoewel Unitas/Schadenet een maximale achterstand van 5 punten voor hun kiezen kregen (5-10) was Triumph nooit de alleenheerser op het veld. Unitas/Schadenet kwam vanaf deze stand sterk terug met actief spel door middenaanvaller Joost Woerden en Ruud Stark. Deze laatste speler was in het achterveld zelfs zo gretig dat er een gezonde strijd ontstond toen medespeler Ricardo Angulo Velez de pass op zich nam. (Na de wedstrijd werd alles overigens uitgesproken en beide heren hebben weer een goede verstandhouding met elkaar.) In het veld resulteerde dit betrokken spel in een korte voorsprong voor Unitas/Schadenet (22-21). In de spannende eindfase trok Triumph helaas aan het langste eind en won de derde set met de kleinst mogelijke voorsprong: 23-25.

De vierde set werd begonnen met Johan Samson in de basis. Na een wat moeizame start bracht een goede opslag serie van Ricardo Angulo Velez bracht de stand op 11-6. Unitas/Schadenet zette het goede spel van de derde set door zodat het de Hillegommers op conditie klopte. De set werd met 25-19 gewonnen.

Een vijfde set moest de beslissing brengen. Door een aantal communicatieproblemen in het achterveld en een minder goede slagpower aan het net kwam Unitas/Schadenet vanaf het begin op achterstand. Triumph gaf deze voorsprong niet meer uit handen en won de vijfde set gedecideerd met 6-15.

Dat maakte de eindstand definitief op 2-3. Dit betekent dat Unitas/Schadenet 2 punten behaald uit deze eerste wedstrijd van het jaar.

De volgende wedstrijd wordt gespeeld op donderdag 17 januari tegen koploper SAS'70 in Uithoorn.

Afgelopen woensdagavond heeft het eerste herenteam van Unitas/Schadenet een nipte nederlaag geleden tegen nummer 2 in de competitie: Triumph uit Hillegom. Na bijna een maand winterstop was het Mijdrechtse team weer voltallig aanwezig voor de eerste competitiewedstrijd van 2008. De eerste set begon met een droomstart van routinier John van … Lees meer »