De Vinken mist aansluiting

Geplaatst op: 14 januari 2008
Vinkeveen - Afgelopen zaterdag 12 januari heeft het door Fortis gesponsorde eerste team van korfbalvereniging De Vinken de aansluiting gemist voor een veilige plek voor behoud in de eerste klasse. In Sliedrecht werd in een matige wedstrijd verloren van Merwede. Het enige noemenswaardige was dat Arjan Kroon zijn 800e doelpunt voor het vlaggenschip scoorde.

Eerste helft; goede start
Het team van Dirk vd Vliet kwam net als vorige week goed uit de startblokken. Het eerste aanvalsvak bestaande uit Peter Koeleman, Arjan Kroon, Angela Sloesarwij en Susanne de Wit bracht 0-2 op het scorebord. Helaas was dit ook de enige keer dat het vlaggenschip aan de positieve kant van de score bleef. Het eerste verdedigingsvak bestaande uit Peter Kooijman, Pascal Kroon, Charita Hazeleger en Mariska Meulstee had moeite om tot score te komen. Dit gaf Merwede de kans om hun score uit te breiden. In de rest van de eerste helft ging de score wel redelijk gelijk op wat resulteerde in een 9-6 ruststand.

Tweede helft; achter de feiten aan
In de tweede helft werden er door de Fortisequipe wel kansen gecreëerd, maar niet afgerond. Er werd wel gestreden, maar helaas niet als team. Onze fouten werden door Merwede goed benut, waardoor De Vinken ook gedurende de tweede helft achter de feiten aan bleef lopen.
Met een 17-12 einduitslag bleven de punten helaas in de eerste uitwedstrijd in 2008 in Sliedrecht. Doordat Bolnes won van Vitesse staat De Vinken nu met één wedstrijd minder gespeeld op een laatste plaats in de eerste klasse. Nu halverwege de competitie moeten in de returnwedstrijden alle zeilen bij gezet worden om weer aansluiting te zoeken voor een veilige plaats.

800e doelpunt van Arjan Kroon
Ondanks een teleurstellende prestatie is er nog wel één noemenswaardig feit. Jaap Meulstee houdt sinds onze clubhistorie de statistieken bij rondom ons vlaggenschip. Zo bleek Arjan Kroon zijn totaal aantal doelpunten voor de hoofdmacht op 800 te kunnen brengen. Met zijn tweede doelpunt in de wedstrijd was dat een feit. Neef Pascal staat op 297 en kan mogelijk in de komende wedstrijd ook naar een mooi totaal van 300 komen.

19 januari HKC 1 – Vinken 1
Aanstaande zaterdag 19 januari speelt De Vinken de eerste returnwedstrijd uit tegen HKC in Hardinxveld-Giessendam. Aanvang van de wedstrijd is om 20.00 uur in Sporthal De Wielewaal.

Vinkeveen - Afgelopen zaterdag 12 januari heeft het door Fortis gesponsorde eerste team van korfbalvereniging De Vinken de aansluiting gemist voor een veilige plek voor behoud in de eerste klasse. In Sliedrecht werd in een matige wedstrijd verloren van Merwede. Het enige noemenswaardige was dat Arjan Kroon zijn 800e doelpunt … Lees meer »