Atlantis 1 verliest van Animo 1

Geplaatst op: 7 januari 2008
Afgelopen zaterdag speelde het door FORTIS gesponsorde Atlantis 1 de eerste uitwedstrijd van het nieuwe jaar tegen Animo te Geldermalsen. In de eerste helft van de zaalcompetitie is het Atlantis nog niet gelukt om punten te pakken. Om te kunnen handhaven in de derde klasse zal de jonge, nog altijd groeiende ploeg uit Mijdrecht nu zeker wedstrijdpunten moeten gaan behalen. Ondanks de inzet en gedrevenheid waarmee de ploeg de wedstrijd tegen Animo wilde gaan winnen, was het eindresultaat een teleurstellend 8-9 verlies.

Atlantis startte in de basisopstelling, met uitzondering van de door ziekte niet inzetbare Mark Goverse. Hij werd vervangen door een uitstekend spelende Arjen Markus. In de eerste helft van de wedstrijd kwam het scoren bij beide ploegen moeizaam op gang. Atlantis speelde een matig georganiseerd aanvalsspel, waardoor onvoldoende kansen werden gecreëerd en onnodig balverlies werd geleden. Hier tegenover werd echter een sterk staaltje verdedigen neergezet, waardoor ook Animo nauwelijks de korf kon vinden. Met een netjes afgeronde vrije bal van Jacco van Koeverden Brouwer en twee mooie doelpunten van afstand door Lisanne van Doornik ging de FORTIS ploeg uit Mijdrecht met een 4-3 stand de rust in.

In de tweede helft van de wedstrijd organiseerde Atlantis haar aanvallen beter en werden meer kansen gecreëerd. Punt van aandacht bleef echter het geleden balverlies door slordige baluitwerking. Middels knappe afstandschoten van Kim Stolk en Jacco van Koeverden Brouwer ging de score tegen Animo redelijk gelijk op. Kim Stolk scoorde op koelbloedige wijze een gelijkmakende strafworp, waarna ook Jacco van Koeverden Brouwer wist te scoren uit een vrije bal. Tot vijf minuten voor het einde van de wedstrijd kon Atlantis een 7-8 voorsprong behouden. Deze voorsprong bleek echter te fragiel, Animo wist in de slotfase van de wedstrijd nog tweemaal de korf te vinden. De inzet van de sterk aanvallende Masha Hoogeboom, die inviel voor Eline Laaper, mocht helaas niet baten.

Afgelopen zaterdag speelde het door FORTIS gesponsorde Atlantis 1 de eerste uitwedstrijd van het nieuwe jaar tegen Animo te Geldermalsen. In de eerste helft van de zaalcompetitie is het Atlantis nog niet gelukt om punten te pakken. Om te kunnen handhaven in de derde klasse zal de jonge, nog altijd … Lees meer »