Verlies voor Vinken in streekderby

Geplaatst op: 7 januari 2008

Direct aan de bak
Na een korfballoze maand voor Vinken 1, de laatste, geplande wedstrijd tegen Tjoba werd uitgesteld, moet het vlaggenschip direct in 2008 vol aan bak. Op het programma staat de streekderby Vinken 1 tegen SDO uit Kamerik. Geen gemakkelijke wedstrijd op papier, SDO kent een goede start van het zaalseizoen en staat tweede in de poule. Vinken heeft meer moeite en staat een na laatste. Maar op het veld won het Vinkenteam gesponsord door Fortis Bank nog van SDO, dus een verrassing is mogelijk. Vinken speelt met Peter Koeleman, Arjan Kroon, Angela Sloesarwij en Susanne de Wit in de aanval. En Peter Kooijman, Pascal Kroon, Charita Hazeleger en Mariska Meulstee in de verdediging.

Goede eerste helft
Vinken begint goed aan de wedstrijd en scoort twee keer achter elkaar, 2-0. SDO heeft wat pech in het begin, ze schieten vaak, maar missen veelvuldig. Ze maken in ieder geval nog geen verpletterende indruk. Na bijna tien minuten spelen scoort SDO pas haar eerste doelpunt, direct daarna de tweede, wat een gelijkstand geeft, 2-2. Beide teams hebben veel doelkansen, de wedstrijd is spannend om te bekijken, ook al zijn er bijzonder weinig doelpunten te tellen. Susanne de Wit mist een mooie doorloopbal, maar maakt het even later goed door middel van een afstandsschot, 3-2. Vinken blijft opnieuw een doelpuntje voor op SDO, tot 3-4, dan gaat SDO los. Het wordt 3-5, waarna de spelers de kleedkamers in gaan voor de rust. De E2 en de E3 zijn de teams van de week. In de rust doen ze hard hun best om zoveel mogelijk doelpunten te scoren.

Teleurstellende tweede helft
SDO zet de ingezette voorsprong in de tweede helft voort. Vinken komt er niet meer aan te pas. SDO is losgekomen en heeft de smaak van scoren te pakken. SDO gaat van 3-5 naar 3-7, voordat Pascal Kroon weer voor De Vinken scoort, 4-7. Het tempo van het Fortis team is te laag en aanvallend wil het niet lukken. SDO neemt opnieuw afstand en komt tot 4-10, op deze manier gaat het erg snel. Het verschil is groot. Arjan Kroon mist helaas een strafworp, net daarvoor had hij het doel nog geraakt, maar de scheidsrechter had al gefloten. Charita Hazeleger benut een strafworp op 5-10. Beide teams scoren nog eenmaal in de laatste minuut, waardoor de eindstand uitkomt op 6-11.

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar, Vinken 1 tegen SDO uit Kamerik. Een tegenstander waar Vinken op het veld nog overtuigend van wint, in de zaal liggen de machtsverhoudingen anders. Vinken verliest na een goede start, de wedstrijd met 6-11. Direct aan de bak Na een korfballoze maand voor … Lees meer »