001 -Family

3 x Nederlands Kampioen Mastwijk Stijl Taekwondo


Geplaatst op: 27 december 2007
Een geweldige dag was het voor de deelnemers van Mastwijk Taekwondo die deel hebben genomen aan de Nederlandse Kampioenschappen Stijl Taekwondo te Veldhoven. Naast drie Nederlandse Kampioenen waren er tevens twee zilveren en twee bronzen plaatsen. Er waren zo’n 200 deelnemers die uit zouden gaan komen in verschillende poules.

Mastwijk Taekwondo was afgereisd naar Veldhoven met een grote delegatie van achttien deelnemers en een drietal coachen. Deze deelnemers waren: Nabil Burggraaf, Maxim Meijer, Tyree Jooren, Rowin van Mens, Chaimma Massa, Youssef Massa, Wim Schoenmaker, Lotte Besseling, Vincent Hartong, Kathelijne van der Woude, Justin Koek, Jan Wielinga, Wendy Langenberg, Carel Wielinga, Sander Hendriks, Dave Roverts, Jeffrey van Loo en Christina Verbruggen. Marcel Fiorenza, Shanna van Mens en Cor Mastwijk waren de coachen die alles zo goed mogelijk hebben begeleid. Het begon in de ochtend met de B-klasse (groene banden t/m roodzwart) en de kinderen moesten als eerste hun kunnen tonen. Dave Roverts mocht een ronde voor de juryleden voorlopen zodat zij een niveau konden vaststellen. Daarna kon het Kampioenschap starten en was het aan Dave Roverts, Nabil Burggraaf, Tyree Jooren, Rowin van Mens, Justin Koek, Maxim Meijer en Jeffrey van Loo om hun best te doen een ronde verder te komen. Het bleek al snel dat deze jonge deelnemers nog ervaring missen en jammer genoeg er nog geen ereplaatsen voor hen waren. Ook bij de meisjes waren Kathelijne van der Woude en Christina Verbruggen niet sterk genoeg om door te dringen tot de volgende ronde, Kathelijne viel wel op met haar krachtige bewegingen. De wat oudere deelnemers Chaimma Massa en haar broer Youssef wisten jammer genoeg ook niet door gaan voor een volgende ronde, wel viel Chaimma Massa op omdat zij wel heel goed haar vormen liep maar de concurrenten waren erg sterk en zeer ervaren.

Wim Schoenmaker uit Mijdrecht wist wel door te gaan naar de finale waar hij net wat te kort kwam en vierde werd. Wim is sinds jaren weer met Taekwondo begonnen en dit was zijn eerste wedstrijd sinds lange tijd. Vincent Hartong uit Mijdrecht kwam uit in de aspirantenklasse tot 13 jaar en deed wel goede zaken en wist een zeer mooie derde plaats te bemachtigen ondanks een lichte griep. Een hele goede prestatie van de 11 jarige Vincent en hiermee was de eerste prijs binnen.

Ook de pas 10 jaar jonge Jan Wielinga uit Nieuwegein wist in zijn poule het erg goed te doen en hij wist een zeer verdiende zilveren plaats te pakken. De 11 jarige Wendy Langenberg ook uit Nieuwegein deed enorme goede zaken en wist een hele mooie eerste plaats te veroveren in een poule van maar liefst 16 deelnemers wat een geweldige prestatie is. Daarna konden deze twee talenten nogmaals aantreden in de duo’s en ook daar vielen zij in de prijzen en werden nogmaals eerste en weer een mooie gouden plak, een fantastische prestatie van deze twee jonge Taekwondoka’s die een mooie Taekwondo toekomst tegemoet gaan! Maar de prijzenregen was nog niet voorbij want na hard werken wist Lotte Besseling uit Mijdrecht een verdiende derde plaats op te eisen in ook een sterke bezetting. Lotte is zich aan het voorbereiden voor haar zwarte bandexamen aanstaande zondag en dit is een geweldige opsteker. Toch was het nog niet gedaan want Carel Wielinga, de vader van Jan, wist in de C-klasse 42+ een zeer mooie tweede plaats te behalen en dat was boven verwachting dus ook hier grote blijdschap.

A-klasse
Na de pauze was het tijd voor de A-klasse (zwartebanden en hoge dangraden) en hier trad Sander Hendriks uit Nieuwegein aan. Sander liet er geen twijfel over bestaan en wist van begin af aan de score op te voeren en Sander kon ook het goud in ontvangst nemen en zich hiermee Nederlands Kampioen 2007 noemen. Voor Sander al het zoveelste goud en Sander is pas 13 jaar dus voor hem is er nog een hele mooie toekomst weggelegd. De coachen hadden hun handen vol maar de opbrengst van de deelnemers was geweldig en zo kwam voor Mastwijk Taekwondo een hele mooie dag ten einde. Het resultaat: 2 keer brons, 2 keer zilver en drie keer goud bij het Nederlands Kampioenschap Stijl Taekwondo te Veldhoven. Alle prijswinnaars van Harte gefeliciteerd!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

3 x Nederlands Kampioen Mastwijk Stijl Taekwondo

Een geweldige dag was het voor de deelnemers van Mastwijk Taekwondo die deel hebben genomen aan de Nederlandse Kampioenschappen Stijl Taekwondo te Veldhoven. Naast drie Nederlandse Kampioenen waren er tevens twee zilveren en twee bronzen plaatsen. Er waren zo’n 200 deelnemers die uit zouden gaan komen in verschillende poules. Mastwijk … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: