001 -Family

3 Zwarte banden erbij bij Mastwijk Taekwondo


Geplaatst op: 27 december 2007
Tijdens het zwarte band examen te Hoogwoud waren een aantal leden van Mastwijk Taekwondo aanwezig om deel te nemen. Deze deelnemers waren de 10 jarige Vincent Hartong uit Mijdrecht, de 11 jarige Cindy de Jong uit Wilnis en Lotte Besseling uit Mijdrecht.

Het danexamen dat ieder half jaar wordt georganiseerd door de Taekwondo Bond Nederland was ook deze keer weer druk bezocht uit de gehele regio Midden Nederland en 48 kandidaten hadden zich gemeld. Cor Mastwijk die tevens lid is van de danexamencommissie was deze keer tevens meegegaan om te assisteren bij het herexamen van Vincent Hartong. Vincent hoefde alleen zijn breektechnieken nogmaals over te doen terwijl Cindy de Jong ook een herexamen moest doen voor het onderdeel sparren ofwel het vrije gevecht.

Lotte Besseling uit Mijdrecht deed voor de eerste keer mee aan het danexamen en zij werd geassisteerd door Matthew van der Kroef. Het beloofde een spannende dag te gaan worden waar het wachten op de uitslag een lange tijd in beslag zou gaan nemen. De examens verliepen redelijk snel en al gauw werd Lotte Besseling als eerste de drie deelnemers van Mastwijk Taekwondo opgeroepen. Lotte moest beginnen met haar verplichte loopvormen die zij prima en strak wist uit te voeren met een zekere rust en uitstraling. Ook het volgende onderdeel stapssparring waarin Lotte zich moest verdedigen met vooral Taekwondo beentechnieken in een vaste vorm verliep heel goed, direct kwam het zelfverdediging er achteraan en ook dit verliep goed en Lotte iet zien krachtig, snel en accuraat te zijn . Lotte wist het hoofd koel te houden en ook het sparring ofwel het vrije gevecht ging haar goed af wat toch conditioneel behoorlijk wat van de deelnemer vraagt. Daarna zou de breektest volgen waar drie planken met Taekwondo technieken in één doorgang moesten worden gebroken, een spannend onderdeel waar men zich uiterst moet concentreren. Lotte’s eerste poging was direct raak! en dit betekende dat zij bijna zeker was maar de uitslag van het theoriegedeelte liet nog op zich wachten.

Kort na het optreden van Lotte moest de pas 11 jarige Cindy de Jong uit Wilnis aantreden, zij deed een herexamen voor het onderdeel sparren waar Cindy voor was gezakt door twijfelachtige redenen, Cindy had zich extra goed voorbereid samen met Nederlands Kampioen Sander Hendriks uit Nieuwegein en er was geen twijfel mogelijk dat Cindy wel moest slagen want zij knokte goed en verbeten maar ook hier wachten tot de officiële uitslag aan het einde.

Vincent Hartong uit Mijdrecht en tevens de jongste deelnemer met zijn 10 lentes kwam terug om zijn breektest nogmaals te laten zien en dit was erg overtuigend want Vincent liet op overtuigende wijze zien hoe de drie planken moesten worden doorgeschopt. Daarna was het lang wachten tot alle velden klaar waren en werd het wachten op de uitslag van de examencommissie. Na een klein uur was het dan zover en al snel werd duidelijk dat de helft van de deelnemers was gezakt. Lotte, Cindy en Vincent waren allen geslaagd dus groot feest in het team van Mastwijk Taekwondo, 100% geslaagd! Trots mochten zij het felbegeerde diploma en de zwarte band in ontvangst nemen. Lotte ontving zo haar eerste Dan en Cindy en Vincent hun eerste Poom ofwel de jeugd zwarte band die als zij 15 jaar worden kan worden omgezet na een korte cursus in een Dan. De drie kunnen zeer trots zijn op hun prestatie en ook Cor Mastwijk was meer dan tevreden over het resultaat. Een geweldige afsluiting van het jaar en op naar 2008 waar al de nieuwe uitdagingen wachten! Voor foto’s: www.mastwijktaekwondo.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

3 Zwarte banden erbij bij Mastwijk Taekwondo

Tijdens het zwarte band examen te Hoogwoud waren een aantal leden van Mastwijk Taekwondo aanwezig om deel te nemen. Deze deelnemers waren de 10 jarige Vincent Hartong uit Mijdrecht, de 11 jarige Cindy de Jong uit Wilnis en Lotte Besseling uit Mijdrecht. Het danexamen dat ieder half jaar wordt georganiseerd … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: