001 - Bader

Antonov AN-225 trekt veel bekijks op luchthaven Schiphol


Geplaatst op: 27 december 2007
Woensdagavond omstreeks 19.00 uur kwam hij aan, 's werelds grootste vrachtvliegtuig op luchthaven Schiphol.De hele dag stonden dagjesmensen al te wachten omdat hij eerst rond de klok van 14.00 uur zou arriveren.
 
Het was voor het eerst dat de AN-225 op Schiphol landde. Het toestel kwam vanuit Kiev zware vrachtstukken ophalen voor transport naar Minsk. Het vliegtuig heeft de grootte van een voetbalveld en het kan daardoor op veel vlieghavens niet landen. De spanwijdte van de vleugels bedraagt 88,4 meter. Het toestel kan een lading van 250 ton vervoeren en de laadruimte is 43 meter lang bij 6,4 meter breed en 4,4 meter hoog. Daarin kunnen tachtig auto's of zestien standaardformaat vrachtcontainers.

Volgeladen weegt het toestel 600 ton. Het heeft 6 motoren met samen 1 miljoen pk en heeft een snelheid van 290 km/h bij de start.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Brandweeraalsmeer.web-log.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Antonov AN-225 trekt veel bekijks op luchthaven Schiphol

Woensdagavond omstreeks 19.00 uur kwam hij aan, 's werelds grootste vrachtvliegtuig op luchthaven Schiphol.De hele dag stonden dagjesmensen al te wachten omdat hij eerst rond de klok van 14.00 uur zou arriveren. Het was voor het eerst dat de AN-225 op Schiphol landde. Het toestel kwam vanuit Kiev zware vrachtstukken ophalen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: