001 -Family

Inwoners in WMO-adviesraad


Geplaatst op: 19 december 2007
Wat begon met een spontane actie, is uitgemond in een officiële Wmo-raad. De Wmo-raad wordt gevormd door een groep betrokken inwoners.

Zij zijn zeer actief binnen diverse vrijwilligersorganisaties en kwamen op eigen initiatief naar de gemeente met het aanbod om mee te denken over de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Dinsdag 11 december heeft het college, bij monde van Wethouder Jan van Breukelen, de leden van de Wmo-raad benoemd.

De Wmo-raad adviseert onder meer het college, gevraagd en ongevraagd, over maatschappelijke ondersteuning. Door de vertegenwoordiging van de inwoners in deze organen streeft de gemeente ernaar dat de voorzieningen binnen de Wmo zoveel mogelijk aansluiten op behoeften van gebruikers. Door de doelgroepen te raadplegen, krijgt de gemeente helder wat de wensen en behoeften zijn met betrekking tot deze voorzieningen en kan zij deze meenemen in haar beleid over maatschappelijke ondersteuning.

In de komende periode buigt de Wmo-raad zich onder meer over het beleidsplan Wmo. In dit plan is onder meer opgenomen welke activiteiten de gemeente in 2008 wil uitvoeren. Het college heeft de volgende inwoners benoemd: De dames R. van Nieuwenhuizen, A. van Breukelen en de heren W. Ruberg, M. van der Greft, J.C. Leeman, P. Schoegje, F.C. van Ginkel, H. Niehe en P. Koopmans. Op bijgaande foto ontbreken mw. R. van Nieuwenhuizen en dhr. W. Ruberg.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Inwoners in WMO-adviesraad

Wat begon met een spontane actie, is uitgemond in een officiële Wmo-raad. De Wmo-raad wordt gevormd door een groep betrokken inwoners. Zij zijn zeer actief binnen diverse vrijwilligersorganisaties en kwamen op eigen initiatief naar de gemeente met het aanbod om mee te denken over de invoering van de Wet maatschappelijke … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: