De Baat (2e)

Goed getrainde leidsters in De Ronde Venen


Geplaatst op: 19 december 2007
Negen peuterleidsters en twee leidsters van een kinderdagverblijf uit De Ronde Venen hebben woensdag 12 december het VVEcertificaat ontvangen.

Onlangs volgden zij een praktijkgerichte cursus van VVEsterk over de laatste inzichten in de ontwikkeling van jonge kinderen en over de werkwijzen die deze ontwikkelingen bevorderen. In het kader van de Lokaal Educatieve Agenda (LEA) is deze cursus aangeboden aan alle leidsters van voorscholen die met peuters werken.

LEA is een uitgebreid programma van de gemeente De Ronde Venen om taalachterstand bij kinderen aan te pakken. Een van de doelstellingen uit LEA vormt het organiseren van verschillende activiteiten in de voor- en vroegschoolse educatie (vve). De scholing en ondersteuning aan de beroepskrachten die met peuters werken sluit dus aan bij deze doelstelling. De cursus is van het project Vversterk, een landelijk project dat de kwaliteit van de voor- en vroegschoolse educatie wil versterken. De leidsters hebben aan de hand van vele praktijkvoorbeelden zich in acht dagdelen verdiept in taal, cijferen, sociaal emotionele ontwikkeling, motoriek, gebruik van ict, overgang naar de basisschool en ouderbetrokkenheid. In januari 2008 start een tweede groep leidsters met deze cursus.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Goed getrainde leidsters in De Ronde Venen

Negen peuterleidsters en twee leidsters van een kinderdagverblijf uit De Ronde Venen hebben woensdag 12 december het VVEcertificaat ontvangen. Onlangs volgden zij een praktijkgerichte cursus van VVEsterk over de laatste inzichten in de ontwikkeling van jonge kinderen en over de werkwijzen die deze ontwikkelingen bevorderen. In het kader van de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: