Atlantis 1 kan het nog steeds niet waarmaken

Geplaatst op: 17 december 2007
Afgelopen zaterdag speelde het door Fortis gesponsorde 1ste team van Atlantis tegen NIO in Rotterdam. De zieke coach Paul Plaatsman werd vervangen door de coach van het 2de, Edwin Lensen. Het 1ste begon in de, sinds enkele weken, vernieuwde opstelling met in de aanval Eline Laaper, Chantal Poolman, Mark Goverse en Jacco van Koeverden Brouwer en startend in de verdediging met Lisanne van Doornik, Kim Stolk, Pim de Munter en Jelmer Steen.

Van tevoren waren de verwachtingen bij Atlantis hoog gespannen; in de zaal heeft het 1ste nog geen punt behaald, dus nu moest het dan eindelijk gaan gebeuren. Atlantis wist in het begin van de wedstrijd op een voorsprong te komen, maar kon deze niet vasthouden en liep al snel achter de feiten aan. Atlantis speelde creatief, toch wist ze niet haar kansen goed genoeg af te maken. Waardoor het met rust tegen een 7-5 achterstand aankeek.

In de tweede helft begon Atlantis sterk en wist binnen 3 minuten de stand weer gelijk te trekken tot 8-8 met een zuivere vrijebal van Jacco van Koeverden Brouwer, en een afstandschot van Jelmer Steen en Pim de Munter. Maar NIO wist Atlantis weer snel op een achterstand te krijgen, door het goede samenspel van de 2 sterk spelende heren in hun 1ste aanvalsvak. Atlantis wist nog enkele keren terug te komen tot een gelijkstand, maar wist dit niet vast te houden. In de laatste 5 minuten werd Chantal Poolman gewisseld voor Masha Hoogeboom, maar ook zij kon geen verschil meer brengen. Uiteindelijk heeft Atlantis verloren met 19-15.

Achteraf concluderend kan er gezegd worden dat Atlantis redelijk goed speelde en eigenlijk kan dat ook van de afgelopen weken gezegd worden. Atlantis speelt creatief, snel en met durf. Tevens is de verdediging van Atlantis goed en iedere tegenstander vreest Atlantis hiervoor. Af en toe worden er natuurlijk ook onnodige fouten gemaakt, waardoor er enkele strafworpen zijn weggegeven, twee strafworpen gemist zijn en er zelfs een gele kaart door de scheidsrechter is gegeven aan zowel een speler van NIO als aan een speler van Atlantis. Maar het grote probleem nu is dat de kansen die gecreëerd worden niet goed genoeg afgemaakt worden. De komende weken zal hier hard aan gewerkt gaan worden! Als positieve punt van, deze toch zeer teleurstellende nederlaag, is dat alle spelers van Atlantis gescoord hebben: Jelmer Steen 5; Jacco van Koeverden Brouwer, Eline Laaper en Pim de Munter 2; Mark Goverse, Chantal Poolman, Lisanne van Doornik en Kim Stolk 1.

Afgelopen zaterdag speelde het door Fortis gesponsorde 1ste team van Atlantis tegen NIO in Rotterdam. De zieke coach Paul Plaatsman werd vervangen door de coach van het 2de, Edwin Lensen. Het 1ste begon in de, sinds enkele weken, vernieuwde opstelling met in de aanval Eline Laaper, Chantal Poolman, Mark Goverse … Lees meer »